Emekliye 7 maaşa kadar faizsiz kredi! Kamu bankaları para musluklarını açıyor, milyonlarca emekli rahatlayacak

Emekliye 7 maaşa kadar faizsiz kredi! Kamu bankaları para musluklarını açıyor, milyonlarca emekli rahatlayacak

Seçime sayılı günler kala milyonlarca emekli için yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçmiş yıllarda da gündeme gelen fakat hayata geçmeyen kamu bankalarından 7 maaşa kadar faizsiz kredi ve 3 maaş avans için bu yıl somut adım atılması bekleniyor. İşte, emekliye faizsiz kredi ve avans hakkında son durum...

2016 yılından beri gündeme gelen emeklilere 7 maaş faizsiz kredi ve 3 maaş avans kredisi bu yıl da konuşulmaya devam ediyor. 2023 genel seçimlerine kısa süre kala son anketlerde AK Parti'nin oy düşüşü sonrasında vatandaşa yeni ekonomi destek paketleri de devreye sokulmaya başlandı.

AK Parti hükümeti, 3600 gösterge sonrası EYT yasasıyla vatandaşları emekli etmeye başlarken bu süreçte seçim ekonomisi seçim saatine kadar devam edecek.

EMEKLİLERE 3 MAAŞ AVANS VE 7 MAAŞA VARAN FAİZSİZ KREDİ

Emekliye faizsiz kredi haberleri de gündeme düşmeye başladı. Yüksek enflasyon nedeniyle son dönemde emekliler tarafından maaş promosyonları büyük önem arz ederken en yüksek maaş promosyonu ise güncel olarak 8 bin 500 TL oldu.

Ekonomik krizden en çok etkilenen emekliler için hükümetin özel çalışmalarının olduğu ve ilk olarak 2016 yılında gündeme gelen 3 maaş avans ve 7 maaşa varan faizsiz kredi için de çalışmaların başlayabileceği belirtiliyor.

EMEKLİLERE FAİZSİZ KREDİ GELECEK Mİ?

Geçen yıllarda emeklilerin bütçesini rahatlatacak kampanyalara göre, emekli aylıklarının 10 katına kadar sıfır faizli ihtiyaç kredisi verilmesi planlanıyordu. Kredinin de aylık taksit ödemelerinin emekli maaşı alınan banka üzerinden otomatik kesileceği belirtilirken, özel bankalar ile hükümet arasında anlaşma sağlanamazken, kamu bankaları devreye girmişti.

EMEKLİYE 10 MAAŞ FAİZSİZ İHTİYAÇ KREDİSİ

Emeklilere faizsiz kredi müjdesi içinde kulis haberleri konuşulmaya devam ederken bu konu ile ilgili de seçimden sonra yeni bir kararın alınması bekleniyor.

Yapılan çalışmalar özel bankalar ile anlaşma sağlanamasa da kamu bankaları tarafından da 3 maaş avans ödemesi için de özel bir çalışma yapılabileceği ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN