İstanbul mitinginde gösterilmişti: Erdoğan montajı gerçek gibi anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam yayınlanan gençlik buluşması programında, daha önce İstanbul mitinginde gösterdiği Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun arkasına PKK lideri Murat Karayılan'ın montaj yapıldığı videoyu gerçekmiş gibi anlattı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde bahsettiği iktidarın hazırladığı manipülatif videolardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam yayınlanan gençlik buluşması programında gösterildi.

Erdoğan daha önce, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi’nde gösterdiği montajlı videoyu yeniden anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleri için yapılan reklam filmine, terör örgütü PKK’nın lideri Murat Karayılan’ın montajlanmış görüntüsünü, CHP’nin gerçek seçim kampanyası filmi gibi gösterdi.

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu arkasına terör örgütünün başındaki adamı alıyor 'haydi' diyor o da 'haydi' diyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı organizasyonuyla sosyal medyada manipülatif içeriklerin dolaşıma girebileceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, “Son 10 güne iki gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN