Ev hanımlarının emeklilik primi devletten! Bakan Bilgin detayları paylaştı, ev hanımları için fon kuruluyor

Ev hanımlarının emeklilik primi devletten! Bakan Bilgin detayları paylaştı, ev hanımları için fon kuruluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; emekliler, EYT'liler, asgari ücretliler ve memurları yakından ilgilendiren son gelişmeleri aktardı. Bakan Bilgin, emekli olmak isteyen ev hanımlarının sigorta primlerinin üçte birinin devlet tarafından nasıl ödeneceğini anlattı. İşte, ev hanımlarına emeklilik imkanı devlet desteği...

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kısa süre kala yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçen gün katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunurken seçim sonrası izleyecekleri yol haritasıyla ilgili bilgi verdi.

EV HANIMLARININ EMEKLİLİĞİ İÇİN FON KUURULACAK

Bu yıl en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye çıkardıklarını ifade eden Bakan Bilgin, sırada maaşını taban aban maaşın üzerinde alan emeklilerin olduğuna dikkat çekti.

Karadeniz'den çıkarılan doğalgazın satışından bir fon oluşturulacağını kaydeden Bakan Bilgin, fon ile emekli olmak isteyen ev hanımlarının prim ödemelerine destek verileceğini söyledi.

EYT düzenlemesi ile birlikte 13,1 milyon emekliler kervanına 1 milyon yeni emekli daha eklendi. Emeklilik başvuruları ve emekliler hakkında konuşan Bakan Bilgin, "Emekli fonlarımız, maaşları ödeyebilecek yeterlilikte" dedi.

"MAĞDUR EDİLMEYECEK"

Pandeminin ardından global bütçe uygulamasına geçildiğini belirten Bakan Bilgin, örnek olarak Sağlık Bakanlığı bir harcama yapıyorsa bunun Maliye Bakanlığı tarafından karşılandığını ve bu şekilde bütçeden yana bir sorunun olmadığını aktardı.

EYT düzenlemesiyle nisan ayında başvuru yapan 1,5 milyon kişiden sadece 1 milyon kişiye maaş bağlama işlemi gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Bilgin, EYT'li vatandaşların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini belirtti. Bakan Bilgin son olarak bayram ikramiyelerinin verildiğini de ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN