O tarifeye yüzde 18 indirimi geliyor! Bakan Kurum ile bizzat görüştü, indirimi resmen duyurdu

O tarifeye yüzde 18 indirimi geliyor! Bakan Kurum ile bizzat görüştü, indirimi resmen duyurdu

Yüksek enflasyona bağlı olarak artan hayat pahalılığı, birçok ürün ve hizmette zam üstüne zam olarak yansıdı. Ev bütçesini denkleştirmekle zorlanan vatandaşlar, indirim beklerken bir gider kaleminde yüzde 18 KDV indirimi gerçekleşti. İşte, indirim yapılan o hizmet...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır ile bir araya geldi. Yahya Sağır, Bakan Kurum'a sorunları iletme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Yahya Sağır, site aidatlarının düşeceğini belirterek, site ve apartmanlarda dışarıdan sağlanan hizmetler yüzde 18 KDV'den muaf tutulunca aidatlarda yüzde 18 düşüş olacağını söyledi. Aynı zamanda site yöneticilerinden de mesleki yeterlilik ve sicil kaydının da aranacağını aktardı.

SİTE AİDATLARINA YÜZDE 18 İNDİRİM GELİYOR

Yahya Sağır, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Site yönetimlerimizin bizden yüzde 18 KDV'nin oluşturduğu yükle alakalı bir talepleri olmuştu. Biz bu konuda durum tespiti yapan ve çözüm önerilerini hazırlayacak bir süreci başlatıyoruz. İnşallah elimizi taşın altına koyarak bu sorunun çözümüne katkı sunacağız.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'mız Murat Kurum, site yönetimleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik süreci başlattıklarını açıkladı. Site ve apartmanlarda dışarıdan sağlanan hizmetler yüzde 18 KDV'den muaf tutulunca aidatlarda yüzde 18 düşüş olacak. Site yönetimleri için talep ettiğimiz denetim sağlanacak.

Yönetim hizmeti veren firmalar ve site yönetimleri denetimlere tabi tutulacağı için kötü ve art niyetli kişiler tarafından yönetilen site ve apartmanlarda kişiler dilediği gibi site veya tesis yöneticisi olamayacak. Site ve tesis yönetim firması açmak isteyen veya site yönetimine talip olanların mesleki yeterliliği ve sicil kaydı aranacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN