Erbakan merak edilen soruyu yanıtladı: Cumhur İttifakı'nda değiliz onlar öyle söylüyor

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, TBMM'deki resepsiyonda Cumhur İttifakı'na dair açıklamalarda bulundu. Erbakan, "Cumhur İttifakı'nda mısınız? sorusuna, "Değiliz herhalde, onların açıklamaları bu yönde" şeklinde yanıt verdi. Erbakan'ın ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Meclis'te yapılan çay davetine çağrılmaması dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erbakan, partisinin yerel seçimlerdeki performansı, Cumhur İttifakı'ndaki konumu ve Türkiye'nin iç ve dış politikasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA YOKUZ"

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından bazıları:

"Siz İstanbul'da aday çıkarmasaydınız da vaziyet değişmiyordu" şeklindeki değerlendirmeye karşılık da Erbakan, "Değişmiyordu. 11 puan fark var. Bizim de 2,6" ifadesini kullandı.

"Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna da "Değiliz herhalde, onların söylediğine göre. Onlar öyle söylüyorlar. Biz zaten hep milli görüşün içindeydik. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorduk. Şimdi de gene aynısını yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama o taraf biraz 'yanlışa da yanlış demeyin, her şeye doğru deyin' noktasında olunca biraz anlaşamadık" şeklinde cevapladı.

"Ana muhalefet lideri ile hiç temas kurabildiniz mi?" şeklindeki soru üzerine ise Erbakan, "Kendisiyle bayramda görüştük. Sağ olsunlar, bayram tebriki için aramışlardı. O zaman görüştük kendisiyle, yine de görüşürüz" dedi.

Malatya'daki Kürecik Radar Üssü ile ilgili de itirazları olduğuna işaret eden Erbakan, "Oradan alınan istihbaratların ABD ve İngiltere üzerinden İsrail'e fayda sağlayacak şekilde kullanılması... O nedenle Kürecik'i de kapatalım; 'Neden biz bunlara istihbarat sağlayacağız?' diye soruyoruz." ifadesini kullandı.

ERBAKAN'A DAVET YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM resepsiyonunda CHP, DSP ve Hüda PAR liderleri ile MHP Genel Başkan Yardımcısını çaya davet ederken, salonda bulunan Yeniden Refah lideri Erbakan’ı çağırmaması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN