Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Son nefesimize kadar buradayız

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Son nefesimize kadar buradayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreninin ardından İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında konuştu. Erdoğan konuşmasında Suriye'de operasyonların süreceğini belirtti. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Gözümüzü burada açtık, havamızı burada soluduk, son nefesimize kadar buradayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un Fethi'nin 569. yılı kutlamaları ve Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Suriye'de operasyonların süreceğini belirterek, "Biz Suriye'nin kuzeyinde teröristlerle mücadele ediyoruz. Kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Yalanla, iftirayla bu iş olmaz. Bay Kemal siz ne yaparsanız yapın bizim görevimiz karşı çıkmak demekle olmaz. İnsan utanır ya. Erdoğan burada. Ataköy'de. Ölümüne burada. 15 Temmuz gecesi ben Atatürk Havalimanı'na çağırdım. Milletim geldi. Bay Kemal tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Gözümüzü burada açtık, havamızı burada soluduk, son nefesimize kadar buradayız." ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Konstantiniye muhakkak feth olacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun askeri ne güzeli askerdir" buyuran Peygamber Efendimizin İstanbul'u fethiyle 569.yıl dönümün kutladığımız bu günde 560 bin kişi karşımda bulunuyor. Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler, İstanbul'un İnşallah 2023'e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz. Fatih'in İstanbul'u fethettiği gençler, sevgili çocuklar sizleri muhabbetle selamlıyorum. İstanbul Havalimanı Millet Bahçesi'nden tüm vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum.

"ÇAĞ AÇIP ÇAĞ KAPATAN ECDADA SELAM OLSUN"

Bugün İstanbul'un fethinin 569.yıldönümü ve Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. 569. yeniçerimiz burada. Fethin 600.yılına adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık. Bu sembollerin her biri geleceğe bir ışıktır. Bugün burada vizyon olarak konuştuklarımız yarın ülkemizin hakikatleri olarak karşımıza çıkacaktır. Fetihler çağlar üstü olur, çağlar işte böyle açılır böyle kapanır. Bir çağ kapanır bir çağ açılır. Çağ açıp çağ kapatan ecdada selam olsun. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki gençleri günü kutlu olsun.

Şu anda ben karşımdaki topluluğa bakıyorum, aklıma Yahya Kemal'in dörtlüğü geliyor.

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.

"FATİH SULTAN MEHMET, BİZANS'IN HAYALLERİNİ TARİHE GÖMMÜŞTÜR"

Tıpkı Osmangazi gibi Fatih gibi Kanuni gibi tüm bu isimler içinde Fatih, her devirde gözbebeği olan ve İstanbul'u fethetmiş olmasıyla kalbimizde ayrı bir yere sahip olmuştur. İstanbul'un Fethi sarsılmaz bir azmin ve kararlığının neticesinde gerçekleşmiştir. Tarihimizde kolay kazanılmış zafer yoktur. Şimdi buradan sesleniyorum Fetih mübarek olsun. Fetihlerin anası bu fethin nice asırları mübarek olsun. Fatih'ten Allah razı olsun. Fatih'in izinden gitmek için kendini yetiştiren gençlerimizden Allah razı olsun. İstanbul'u fethederek Müslümanların 7 asırlık hayallerini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet, Bizans'ın hayallerini tarihe gömmüştür. Dünyanın kubbesinden gelen çatırtılar, kimi zaman kıtlık ve oluk oluk kan olarak karşımıza çıkarken durun kalabalıklar diyoruz.

Rusya ve Ukrayna'da durum bu mu? Felaketler karşısında Türkiye, yanlış gidişe durun deme gayretinde. Akdeniz'de, Ege'de durun diyoruz. Ukrayna'da Kırım'da durun diyoruz. Bosna'da Balkanlarda durun diyoruz. Karabağ'da Kafkaslar'da durun diyoruz. Bu karanlık kubbenin karanlık aparatlarına da durun diyoruz. Ey ülke ve millet düşmanlarının figüranlığına sığınanlar, tarihine husumet besleyenler, ihtirasları gözlerini körleştirenler, eyy düşmanım sen benim ifademle hızımsın, gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın.

"KÖKÜNÜ KAZIYANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Hiçbir beklenti, bu mübarek ülkenin geleceğini tehlikeye atmaya değmez. Gelin eser ve hizmette, sıkıntıların çözümünde yarışalım. Biz hepsine varız. Cumhur İttifakı olarak varız. Bu yarışı kör düşmanlığı iftira rüzgarına çevirmeyin. Yassı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel. Senin geçmişindekiler gibi, rahmetli Menderes ve arkadaşları için uçaklar dolusu elmas kaçırdılar dedi. Aynen şimdi ifadeler değişmiyor. Aynısını Bay Kemal kullanıyor. 250 bin lira yargıdan aldık. Bunları o iftira atılan vakıflara gönderdik. Hiç olmazsa hayrı olsun. Biz Suriye'nin kuzeyinde teröristlerle mücadele ediyoruz. Kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz. Türkiye egemenlik haklarına karşı haysiyet mücadelesi yürütürken, mandacı zihniyeti hortlatacak hamlelere yönelmeyin. Bunların hepsi Türk milletinin meselesidir. Kendi devletinin derdiyle dertlenmeyen, bu ülkenin siyasetçisi, sanatçısı olamaz. Bunun için gelin 2023 hedeflerine beraber ulaştıralım diyoruz. Gelin 2053 vizyonuyla mutlaka buluşturalım. Gelin 2071 hayallerine mutlaka kavuşturalım. Gerekirse yedi düvelle kavga edelim

"SON NEFESİMİZE KADAR BURADAYIZ"

Milli meseleler ve hedeflerin siyaset üstü ele alınması gibi geleceğimiz için doğru olanı yapalım. Yalanla, iftirayla bu iş olmaz. Bay Kemal siz ne yaparsanız yapın bizim görevimiz karşı çıkmak demekle olmaz. İnsan utanır ya. Kaçacak türü hezeyanlarla bu iş hiç olmaz. Erdoğan burada. Ataköy'de. Ölümüne burada. 15 Temmuz gecesi ben Atatürk Havalimanı'na çağırdım. Milletim geldi. Bay Kemal tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Kaçacak dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya. Biz terör örgütleri ve ağababalarının saldırılarından kaçmamışız. Biz işte 15 Temmuz gecesi savaş uçaklarının tanklarından kaçmamışız. Gözümüzü burada açtık, havamızı burada soluduk, son nefesimize kadar buradayız. Bugüne kadar kaçacak diyenlerin hepsi zoru görünce kaçtılar. Kimi terör örgütlerine sığındı, kaçtı. Fransa, Belçika, Hollanda'da olanlar var. Bunlar da onlarla sohbet ediyorlar. Kimi kılık değiştirip bot üstünde kaçtı. Hepsinin ihaneti önünde sonunda ortaya çıktı. Kimin kaçıp gavurun kılıcını çalacağını göreceğiz. Biz bu milletin sevdalısıyız

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (44)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
44 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN