Eren Erdem: Tarihin kara sayfalarına yazacak

Eren Erdem: Tarihin kara sayfalarına yazacak

İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı davada hapis cezası alması tepki çekti. CHP'li Eren Erdem de İmamoğlu'na destek vererek açıklamalarda bulundu. Erdem, "İstanbul’a ceza kesmek, o mahkemeye talimat verenleri tarihin kara sayfalarına yazacak." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile açılan ve hapis cezası ile yargılandığı davada karar bugün açıklandı. Kararda İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karara çok sayıda tepki gelirken CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kanun tanımazlığın, hukuksuzluğun en absürt fotoğraflarından biridir. İstanbul’a ceza kesmek, o mahkemeye talimat verenleri tarihin kara sayfalarına yazacak!" ifadelerini kullandı.

Erdem'in açıklamaları şöyle;

"TARİHİN KARA SAYFALARINA YAZACAK"

"İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası, kanun tanımazlığın, hukuksuzluğun en absürt fotoğraflarından biridir. İstanbul’a ceza kesmek, o mahkemeye talimat verenleri tarihin kara sayfalarına yazacak!"

Kararın temyiz yolunun açık olduğunu ve avukatların itiraz edeceğini bildiren Erdem, " süreç istinaf aşamasına geçecek. Ama, “ahmak” ifadesine böyle bir ceza kesen o mahkeme, talimat aldığını asla inkar edemez. Keza, hiçbir hukukçu böyle bir karar vermez, veremez! Ayıptır, rezilliktir…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN