22 Mayıs 2025'te Atilla Ayıntaplı, Kahramanmaraş'ta bir hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan boşandığı eşi Eser Karaca ile görüşmeye gitmiş ve yaşanan tartışmanın ardından Eser Karaca’yı pompalı tüfekle vurarak olay yerinden kaçmıştı. Karaca ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Atilla Ayıntaplı için "boşandığı eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Katil Ayıntaplı, olay sırasında hastane çalışanı Ç.A’yı silahla tehdit ettiği gerekçesiyle ise ayrıca 2 yıl hapis cezası aldı.
"ÇOCUĞUMU GÖSTERSE BÖYLE OLMAZDI"
Duruşmada son sözü sorulan sanık, ilk ifadesindeki beyanlarını tekrarladığını belirterek "Bana çocuğumu gösterseydi bu durumlar olmazdı" dedi.
Sanığın cezasında herhangi bir indirim uygulanmadı.
"EMSAL OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"
Maktul Eser Karaca'nın babası Mustafa Karaca, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, verilen mahkeme kararının diğer dosyalara da emsal olmasını temenni etti.
Müşteki avukatı Muhammed El ise adaletin kısa sürede tecelli ettiğini belirterek sanık hakkında iyi hal indirimi uygulanmadığını ifade etti.
