Eski eve yeni adet! Ev sahibi ve kiracılar bilmiyorum diyemeyecek: Baştan aşağı değişti

Eski eve yeni adet! Ev sahibi ve kiracılar bilmiyorum diyemeyecek: Baştan aşağı değişti

Ev sahibi ve Kiracıları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Uzun süredir tartışma konusu olan kira düzenlemesi hakkında yeni değişiklikler için hazırlıklar devam ediyor. Sistemde köklü bir değişikliğe gidilirken eylem planının ayrıntıları da belli oldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi.Sistemde köklü bir değişiklik yapılırken detaylarda merak ediliyor. Düzenleme ile birlikte ev sahibi ve kiracılar için yeni bir döneme adım atıldı. Artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KAYIT DIŞINA YER YOK

Uzun süredir devam eden kiracı ve ev sahibi tartışmalarına son nokta konuldu. Kira sözleşmelerinin artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtilirken yeni düzenleme ile birlikte kayıt dışının önüne geçileceği vurgulandı. Bunun yanı sıra 291 kurum ve kuruluşla birlikte işbirliği yapıldığı vurgulanırken 900 önerinin de değerlendirmeye alındığı belirtildi. 2023 ve 2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” kapsamında çalışmalar yürütülecek.

ev-sahibi-kiraci.jpg


ESKİ BAKANDAN YENİ AÇIKLAMA

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, kira sözleşmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz"

konut-vergi-para.jpg

Yapılan açıklamalar doğrultusunda kira sözleşmelerinin e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı vurgulandı. Gerçekleştirilen plan doğrultusunda karar alma süreçlerine desteklemek ve risk analizi çalışmalarını yürütmek için kira sözleşmelerinin elektronik ortamda düzenlenecek belirtildi. Yeni düzenlemenin ise 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağının altı çizildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN