EYT düzenlemesinde yeni karar! O başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek! SGK net bir şekilde açıkladı

EYT düzenlemesinde yeni karar! O başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek! SGK net bir şekilde açıkladı

EYT kapsamında emeklilik başvuruları devam ederken yeni bir detay ortaya çıktı. Yapılan o başvurular kabul edilmeyecek. İşte konu hakkındaki detaylar…

EYT düzenlemesinin yasalaşması ile birlikte milyonlarca çalışan ve emeklinin de yüzleri güldü. Uzun süredir beklenen yasanın onaylanması ile birlikte Mart-Nisan arasında toplam 1.5 milyon çalışan SGK'ya emeklilik başvurusunda bulundu. EYT kapsamında başvuru kriteri net bir şekilde açıklanmasına rağmen bazı kişilerin şartları taşımadığı belirlendi. EYT kapsamında mükerrer ve prim borçlusu olan kişilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Bazı vatandaşların belki olur diyerek yapılan başvurularının kesinlikle kabul edilemeyeceğinin altı çizildi. Bazı kişilerin 80'den fazla SGK'ya başvurduğu görülürken çalışanlar da fazla mesai nedeniyle zor durumda kalıyor. Yapılan o başvurular kabul edilmeyecek. İşte konu hakkındaki detaylar…


SGK'YI MAĞDUR EDİYOR

31 Mart 2023 tarihine kadar EYT kapsamında başvurularını yapan emekliler Nisan ayında ilk ödemelerini aldı. EYT başvuruları hızlanırken Mart sonu itibariyle 1.5 milyon emekli başvuru işlemlerini tamamladı. Nisan ayında ise hem maaş hem de emekli ikramiye ödemeleri yapıldı. Şartları sağlayan vatandaşlar için herhangi bir başvuru tarihi bulunmazken bu durumdan yararlanmaya çalışan fırsatçılar ise SGK'yı boş yere meşgul ediyor.

eyt-sartlari.jpg


EYT düzenlemesi kapsamında emekli olmak için gün sayan vatandaşlar emeklilik sürecini başlatabilirken SGK İl Müdürlükleri ya da e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilmektedir. EYT'den yararlananların yanı sıra yararlanamayan kişilerin de başvuru yaptığı görülmektedir. Boş yere yapılan başvurular ise çalışan kişileri zor durumda bırakıyor.

BORCU BULUNAN BOŞ YERE BAŞVURU YAPMASIN

Mükerrer ve prim borcu bulunan vatandaşların sürekli başvuru yapması ve olumsuz sonuçlanması durumunda da başvurularına devam etmesi SGK personelini zor durumda bırakıyor. Başvurulara yetişmek için gece mesaisi ile çalışan personeller yapılan gereksiz başvurular nedeniyle de canından bezdi. Kriterleri karşılamayan vatandaşların EYT düzenlemesi kapsamında emekli olamayacağı belirtildi.

eyt-yipranma-payi.jpg

EYT kapsamında ise Maaşlar hesaplara yatırılmaya devam ediyor. SSK'lılar ilk emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerini hesaplarında gördü.Bağ-Kur ve Emekli Sandığı içinde bayram ikramiye ödemeleri devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN