EYT'lilere sevindiren haber: EYT başvurunuzu evden çıkmadan e-Devlet'ten yapabilirsiniz!

EYT'lilere sevindiren haber: EYT başvurunuzu evden çıkmadan e-Devlet'ten yapabilirsiniz!

EYT yasası hazırlıklarının tamamlandığının açıklanmasının ardından bu haktan yararlanmak isteyen vatandaşlar, SGK şubelerine giderek başvuruda bulundu. SGK binalarında yoğunluk oluşturan EYT'li vatandaşların aynı başvuru işlemleri evlerinden dışarı çıkmadan e-Devlet üzerinde yapmaları mümkün. İşte, EYT e-Devlet başvuru sayfası...

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenleme, gelecek hafta TBMM gündemine gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinde yaş sınırının olmadığını, şartları yerine getirenlerin emekli olacağını söylemişti.

Gelişmelerin ardından binlerce vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binalarına giderek EYT başvurusunda bulunmuştu. Fakat EYT yasası henüz yürürlüğe girmediği SGK hizmet binalarında yoğunluğa neden olmuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada, maaş bağlanmasını istediklerini ancak bunun yasadan sonra olabileceğini açıklamıştı. Buna rağmen SGK önünde kuyruklar bitmemişti.

EYT başvurusunu e-Devlet üzerinden yapmak mümkün.

eyt-basvurusu-e-devletten-nasil-yapilir.jpg

EYT BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

* İlk olarak e-Devlet girişi yaptıktan sonra arama kısmına 'aylık, emekli, gelir' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan 'Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi' verilmesi belgesine tıklanacak.

* İkinci adım olarak ekrandaki 'Yeni Başvuru' sekmesi tıklanacak. Tahsis talep türü olarak ise 'Yaşlılık Aylığı' seçilecek.

* SSK kapsamında aylık talep edecekler '4A SSK', Bağ-Kur kapsamında ise '4B Bağ-Kur' seçilecek. Sonra altta yer alan 'Başvur' butonu tıklanacak.

* TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak.

* Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak. 'Aylık alıyor mu?' sorusunda da 'Evet' ya da 'Hayır' yanıtı mutlaka işaretlenmeli. Sonraki 'İleri' butonuna basılacak ve 'Başvur' butonuna basılarak bilgiler SGK'ya gönderilmiş olacak.

EYT BAŞVURUSU E-DEVLET

eyt-yasa-teklifi-meclise-ne-zaman-gelecek.jpg

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik taslak metni AK Parti grubuna gönderdi.

TBMM'de, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla kanun teklifinin hazırlıklarına başlandı.

Taslak metnin bugün yasa teklifi haline getirilip, bu hafta içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Söz konusu yasa teklifine başka düzenlemelerin de ekleneceği ve 'torba teklif' olarak Meclis Başkanlığı'na sunulacağı belirtildi.

Öte yandan, AK Parti grup yönetiminden milletvekillerine yapılan duyuruda, "Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili kanun teklifi grup başkanlığımızda imzaya açılmıştır. Teklifi imzalamak isteyen milletvekillerimiz grup başkanlığımızda imzalayabilirler" denildi.

EYT ile ilgili yasal düzenlemenin de ayrı bir teklif olarak, gelecek hafta Meclis gündemine getirileceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN