EYT'yi kaçıranlara müjde! Milyonlarca kişiye erken emeklilik için tarih belli oldu: 2000-2004, 2008 girişliler yaşadı

EYT'yi kaçıranlara müjde! Milyonlarca kişiye erken emeklilik için tarih belli oldu: 2000-2004, 2008 girişliler yaşadı

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! EYT'yi kaçırdıysanız üzülmeyin! Erken emeklilik için tarih netleşti! 2000-2004, 2008 girişlilere müjde verildi! İşte ayrıntılar...

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) olarak bilinen ve emeklilik hayali kuran birçok çalışan için beklenen gün yaklaşıyor. Türkiye'de birçok kişi, 1999 yılı öncesinde sigorta girişi olanları kapsayan EYT düzenlemesini bekliyordu. Ancak bu düzenleme, 1999 sonrasında, yani 2000-2004, 2008 gibi yıllarda sigorta girişi olanları kapsamıyor ve bu kişiler erken emeklilik hakkını kaybetmişti.

ERKEN EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

opera-anlik-goruntu-2023-09-07-125512-pixlr-com.png

Şimdi, milyonlarca vatandaş, yeni bir erken emeklilik düzenlemesini umutla bekliyor. Bu beklenti, yerel seçimler öncesi umut veren haberlerle daha da artıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni bir erken emeklilik düzenlemesi geliyor ve bu düzenleme meclisin açılmasıyla birlikte torba yasa olarak hayata geçirilecek.

YENİ EMEKLİLİK SİSYEMİ YOLDA

whatsapp-image-2023-08-27-at-11-25-21.jpeg

Emeklilik yaşını bekleyenler için umut vadeden bir yeni emeklilik sistemi yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayında genel seçimler öncesinde bu yeni düzenlemeye ilişkin ilk bilgileri vermişti. Bu düzenleme, yaş ve prim şartlarını kaldırarak, aslında bir anlamda prim indirimi yapacak gibi görünüyor. Bu gelişmeler, yaklaşık 1800 gün prim indirimi yapılması durumunda vatandaşlara en az 5 yıl erken emeklilik imkanı sağlayacak. Bu sayede emeklilik yaşı da 50'ye kadar gerileyebilir. Ancak bu tür düzenlemelerin ayrıntıları resmi açıklamalarla netleşecektir.

ERKEN EMEKLİLİK SİSTEMİ EKİM AYINDA MECLİSTE

Şu anda milyonlarca vatandaş, yeni erken emeklilik sisteminin hayata geçmesini bekliyor. Erken emeklilik düzenlemesi için tarihler netleşmeye başlıyor. En geç Ekim ayında, erken emeklilik düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak ve kabul edilecek. Bu, özellikle Bağ-Kur sigortalıları dahil olmak üzere birçok vatandaş için erken emeklilik kapılarını aralayacak. Erken emeklilik düzenlemesi, tahminlere göre 15 Ekim gibi bir torba yasa içinde meclise sunulacak. Bu torba yasa içinde, erken emeklilik düzenlemesinin yanı sıra emeklilere ve memurlara maaş zammı, taşeron işçilere kadro, öğretmenlere ek ödeme ve 3.600 ek gösterge düzenlemelerinin de yer alması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN