Fatih Portakal Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı ortalık karıştı! "Taşın altına herkes elini koyacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haziran ayında, 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını resmen açıklamasının ardından Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuştu. Bir süredir merak edilen konu hakkında konuşan Fatih Portakal, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Altılı Masa’nın 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve adayın ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuştu.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, adayın açıklanacağı tarih hakkında ocak ayını işaret ederek "Seçim sath-ı mailine girdikçe, ısındıkça ocak ayından sonra cumhurbaşkanı adayımız açıklanır" açıklamasında bulunmuştu.

Aydın'ın bu açıklaması sonrasında gözler ocak ayına çevrilirken Altılı Masa'nın anayasa çalışmasının yapıldığı tanıtım toplantısına katılan gazeteci Fatih Portakal, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Altılı Masa'nın açıkladığı anayasa taslağını YouTube kanalında yorumlayan Fatih Portakal, anayasa taslağından yola çıkarak Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Fatih Portakal: Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Anaya taslağında yer alan '7 yıl süre' maddesinden yola çıkarak altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını vurgulayan Portakal, şunları söyledi:

"Dün açıklanan 6'lı masanın anayasa taslağında 7 yıl süre sonunda cumhurbaşkanı olan kişi bir daha siyasete dönmeyecek denildi. Bu durumda 54 yaşındaki Ekrem İmamoğlu elendi, 55 yaşındaki Ali Babacan elendi, 63 yaşındaki Ahmet Davutoğlu elendi hatta 66 yaşındaki Meral Akşener de elendi. Bu isimler uzun yıllar daha siyasetin içerisinde olacaktır.

Fatih Portakal neden ayrıldı? Fatih Portakal neden istifa etti? Fatih Portakal istifa sonrası FOX'a kim gelecek? - Takvim

NET BİR ŞEKİLDE KEMAL KILIÇDAROĞLU

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal 'aday altılı masanın içerisinden çıkacak' demişti. Ben bu cümleye baktığımdan altı liderin içerisinden çıkacağını hissediyorum. Geriye sadece 81 yaşındaki Temel Karamollaoğlu ile 73 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu kalıyor. CHP lideri de hep 'benim, ben' diyor. Ankara'da kaldığım 2-3 saatlik süreç bana yetti. Eğer 6'lı masanın adayı 6 liderden biri olacaksa net bir şekilde o isim Kemal Kılıçdaroğlu.

YARDIMCILARI KİM?

Geçiş sürecinde 6'lı masadaki diğer tüm liderleri cumhurbaşkanı yardımcısı olarak göreceğiz. Taşın altına herkes elini koyacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN