Fatih'te meydana gelen şiddet ve manevi değerlere saldırı olayında gözaltı

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir işyeri ve müşteri arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Dükkan sahiplerinin kadın müşteriye ve manevi değerlere saldırısına yönelik güvenlik güçleri işlem başlattı. İstanbul Valiliği, "Kadını darp ve küfür fiilini işleyen A.Ü.Ş. gözaltına alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Fatih ilçesinde meydana gelen şiddet ve manevi değerlere saldırı olayına yönelik İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Sosyal medyaya yansıyan ve toplumda infial yaratan olaya yönelik güvenlik güçlerinin başlattığı çalışmalar kapsamında bir kişi gözaltına alındı.

TELEFONCU DÜKKANINDA KADINA ŞİDDET

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Fatih Malta Çarşısı'nda bir telefoncu dükkânında yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz gün telefoncuya gelen kadın müşteri, iki kılıf almak istedi. Telefoncu iki kılıf için 450 lira istedi. Ancak kadın 300 lira bıkarak iki kılıfı aldı ve hızla dükkandan çıktı.

1kapak-004.jpg

Dün öğle saatlerinde tekrar dükkâna gelen kadın, bir kılıfı iade ederek parasının verilmesini istedi. Ancak iade ücreti konusunda kadın ile esnaf anlaşamadı. Tartışma sırasında tezgaha vuran kadına esnaf kılıfları attı. Kadın ise kılıfları alarak dükkan içine fırlattı. İade edilen kılıf için esnafın 100 lira verdiği ancak kadının 50 lira daha istediği iddia edildi.

KAVGA BÜYÜDÜ

Dükkandaki arbede kapı önünde büyüdü. Bu sırada esnafın akrabası olduğu öne sürülen bir kişi daha olaya dahil oldu. Kadına vuran bu kişiye kapı önünde kadını beklediği belirtilen bir erkek tepki gösterdi. Cep telefonu kılıfı satan esnaf ve yakını ile kadın ve onu bekleyen erkek arasında kavga büyüdü.

İtişmeler sırasında kadın yere düştü. Düşen kadını elinden tutarak yerde sürükleyen esnaf, verdiği parayı geri almaya çalıştı. Çevredeki vatandaşların araya girmesi ile kadın yerden kalkarak sokaktan uzaklaştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yaşananlara ve olay sonrası gelişmelere ilişkin İstanbul Valiliği açıklamada bulundu.

"Fatih Ilçesi’nde meydana gelen ve bir kadının darp edilirken manevi değerlerimize de küfredilmesi olayının görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştır.

1kapak-003.jpg

Görüntüler toplumumuzda da infiale yol açmış, bunun bir yansıması olarak da işyerinin kepenklerine, olaya tepki gösteren vatandaşlarca çeşitli yazılar yazılmıştır.

Emniyet birimlerimizin çalışması sonucunda;

- Kadını darp ve küfür fiilini işleyen A.Ü.Ş. gözaltına alınmıştır. HALKI KIN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETME suçundan hakkında işlem yapılan şahsın sorgusunda “işyerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet görevi yaptırmamak için direnme” suçlarında 11 adet suç kaydını olduğu anlaşılmıştır.

- Olayın yaşandığı işyeri, Fatih Belediyesi ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir.

- Dükkanın mülk sahibi olan Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, tahliye sürecini başlatmıştır.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir."

İŞYERİ ÖNÜNDE OLAYA TEPKİ

Öte yandan söz konusu iş yerinin önüne gelen bir grup, olaya tepki gösterdi. İşyerinin kapalı olan kepenklerini tekmeleyen gruptakiler, polis ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı.

1kapak-002.jpg

Fatih Belediyesi tarafından söz konusu iş yerinin ruhsatının da iptal edildiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN