Felaket Muğla'dan Edirne'ye sıçradı! Belediye başkanı acil yardım istedi: Sadece günler kaldı

Felaket Muğla'dan Edirne'ye sıçradı! Belediye başkanı acil yardım istedi: Sadece günler kaldı

Felaket bu sefer Muğla'dan Edirne'ye sıçradı! Acil yardım uyarısı... Belediye başkanı destek istedi! Çok az bir süre kaldı! Günler sonra bitecek...

Muğla'nın Bodrum kentine su sağlayan 2 baraj kurumuştu. Şimdi de Edirne'nin Keşan ilçesinde aynı durum söz konusu.

BARAJDAKİ SU 2,5 MİLYON METREKÜPE DÜŞTÜ

jgvab08ihkmsf7bfcpa7nw.webp

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı'nın kuraklık nedeniyle alarm verdiğini açıkladı. Barajın doluluk oranı 2,5 milyon metreküpe kadar düşmüş durumda. Helvacıoğlu, vatandaşlara su tasarrufu yapma çağrısında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI BİZZAT ÇAĞRI YAPTI

rto5jlyzfue63ixvwv79-q.webp

Kadıköy Barajı, Keşan ilçesine içme suyu temin eden önemli bir su kaynağıdır. Ancak son zamanlarda yaşanan kuraklık, barajın doluluk seviyesini tehlikeli bir seviyeye getirdi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bu durumu vurgulamak amacıyla barajın ortasına kadar yürüyerek su seviyesinin ne kadar düşük olduğunu gösterdi.

BARAJ DOLULUK ORANI YÜZDE 4

vto341vbweuf-mrprtjxow.webp​​​​​​​

Helvacıoğlu, barajın normal kapasitesinin 56 milyon metreküp olduğunu ve şu anda bu seviyenin 2-3 milyon metreküp civarına düştüğünü belirtti. Barajın su seviyesinin yüzde 4 seviyelerine gerilediğini ifade etti.

Bu kuraklık devam ederse barajın dibine inmeyi düşündüklerini dile getiren Helvacıoğlu, Keşan halkının su sıkıntısı yaşamaması için çözüm üreteceklerini söyledi. Ancak vatandaşlara suyun değerini hatırlatırken, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Helvacıoğlu, suyun paha biçilmez olduğunu ve gelecekte su sıkıntısı yaşanabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN