Fransa Türkiye’den mevsimlik işçi alacak! Ayda 3 bin Euro maaş: Çiftçiler eylem yapınca çözümü böyle buldular

Fransa Türkiye’den mevsimlik işçi alacak! Ayda 3 bin Euro maaş: Çiftçiler eylem yapınca çözümü böyle buldular

Avrupa’da çiftçilerin protestosu günlerdir devam ederken, iş gücüne ihtiyacı artan Fransa’dan yeni bir atak geldi. Bu kapsamda Fransa Türkiye’den mevsimlik işçi alacak. Ayda 3 bin Euro maaş vereceğini duyuran Fransa, alımlar için çalışmalara başladı…

Avrupa’da yüksek giderleri protesto eden çiftçiler günlerdir eylemde. Fransa başta olacak şekilde tüm Avrupa’da çiftçiler ayağa kalkarken, NOW Haber Anchorman’i Selçuk Tepeli, Avrupa’nın en büyük tarım fuarını ziyaret ederek Fransa’daki işçilere mikrofon uzattı.

ÇİFTÇİLERLE ASANSÖRDE MAHSUR KALDI

Fransa’daki fuar binasında küçük bir kaza atlatan Tepeli, çiftçi ve köylüler ile bindiği asansörde mahsur kalınca, çiftçilere “Şimdi burada neler oluyor, sorun ne?” sorusunu yöneltti.

fransa-mevsimlik-tarim-iscisi-alimi-1.jpg

Çiftçilerden birinin bu soruya verdiği, "Avrupa Birliği, Fransa'ya o kadar teşvik veriyor ama gördüğünüz gibi bizi yukarıya taşımaya yetmiyor. Biz Avrupalı çiftçiler kaba, kötü insanlar değiliz. Hayati önem taşıyan gıdalar moda değil maalesef. Üretmezsek telefon mu yiyeceksiniz?" yanıtı ise dikkat çekti.

ÇİFTÇİLER UCUZ İŞ GÜCÜNDEN ŞİKAYETÇİ

Ucuz iş gücünden şikayetçi olan çiftçiler, artık kazanamadıklarını vurgularken tarımda çalıştıracak eleman bulamadıklarının da altını çizdi. Fransa ise çeşitli ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için kolları sıvadı.

fransa-mevsimlik-tarim-iscisi-alimi-2.jpg

Öyle ki Fransa, mevsimlik tarım işçisi alımları için yönünü Türkiye’ye de çevirdi. Türkiye’den domates ithal eden ülke, mevsimlik tarım işçisi alımı da yapacak.

AYDA 3 BİN EURO MAAŞ VERİLECEK

Türkiye’nin de dahil edildiği mevsimlik tarım işçisi alım projesi kapsamında işçilere aylık 3 bin EURO maaş verilmesi planlanıyor.

fransa-mevsimlik-tarim-iscisi-alimi-3.jpg

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, Tepeli’ye konuyla ilgili yaptığı açıklamasında projenin detaylarını anlatarak, "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz." Dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN