Geçim sıkıntısı çekenlere vatandaşlık maaşı! Başvuru yapanın hesabına 11.402 TL yatırılacak: Bakanlıktan açıklama geldi

Geçim sıkıntısı çekenlere vatandaşlık maaşı! Başvuru yapanın hesabına 11.402 TL yatırılacak: Bakanlıktan açıklama geldi

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon geçim sıkıntısı çeken vatandaşları büyük oranda etkiliyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan destek ödemelerine ise bir yenisi daha eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemesiyle miktar açıklandı. Başvurusu onaylanan hanelere 11.402 TL ödeme yapılıyor. İşte tüm detaylar...

YENİ DESTEK ÖDEMESİ AÇIKLANDI

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan destek ödemelerine dair gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Aile destek yardımının kaldırılmasıyla birlikte yerine başka bir destek ödemesi eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan destek haberi ile birlikte dar gelir sahibi ve ihtiyaç sahibi ailelere yeni destek kapsamında ödeme yapılacak.

Aile destek yardımının sona ermesiyle birlikte yerine vatandaşlık maaşı eklendi. Vatandaşlık yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi ve geçim sıkıntısı çeken ailelere asgari ücret düzeyinde ödeme yapılacak. Kabine düzenlemesi sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Mahinur Özdemir Göktaş, yeni kararlar aldı.

Bu destek ile birlikte geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Aile destek yardımı haziran ayında Kurban Bayramı vesilesiyle hesaplara erken yatırılmıştı. Yeni destek programı ise Aile Destek Yardımını anında unutturdu.

para-9.webp

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR?

Milyonlarca ailenin yüzünü güldüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş detayları paylaştı. Yeni aile destek programında ödeme miktarını büyük oranda artırdığı dikkat çekti.

Destek ödemesinden faydalanan milyonlarca aileye 11.402 TL ödeme yapılacak. Destek ödemeleri vatandaşlık maaşı kapsamında ihtiyaç sahiplerinin hesabına yatırılacak. Vatandaşlık maaşı başvurusu onaylanan adayların hesabına temmuz ayından itibaren yatması bekleniyor.

asgari-ucret-para.webp

O TARİHTEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Haziran ayı ile birlikte açıklanan asgari ücret ara zammı sonrasında tüm kurumlar harekete geçti. Kabinenin düzenlenmesi sonrasında yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, müjdeli haberi paylaştı.

Aile destek programının kaldırılmasıyla birlikte yerine gelen vatandaşlık maaşı ihtiyaç sahibi hanelerin yüzünü güldürdü. Temmuz ayından itibaren 11 bin 402 TL ödeme hesaplara yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN