Genel Af bekleyen mahkumlara müjde! Tarih verildi

Genel Af bekleyen mahkumlara müjde! Tarih verildi

Genel Af bekleyenler için son dakika haberi geldi. Binlerce mahkum çıkacak olan 2023 genel affı bekliyordu. MHP'nin hukukçuları devreye mi girdi? Genel Af için tarih verildi. İşte Genel Af çıkacak haberlerine ilişkin iddialar

14 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni infaz düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle 31 Temmuz'a kadar cezaevinde bulunan bazı hükümlülere, kapalı cezaevinden açık cezaevine üç yıl erken geçme ve buradan da tahliye imkanı getirildi. Gözler bu kez genel affa çevrildi.

genelaf.jpeg

GENEL AF MI ÇIKACAK?

Ünlü hukukçu Ersan Şen'in ''Türkiye'nin 100'cü yılı olmasından dolayı genel af çıkmasını bekleniyor'' açıklaması 15 Temmuz'da çıkan kısmı aftan yararlanamayan binlerce hükümlü ve ailesini umutlandırdı.

Marmarismanset com'un haberine göre; Bazı haber sitelerinde çıkan '29 kim Cumhuriyet Bayramında genel af çıkacak'' haberlerinin gerçeği yansıtmaması üzerine Adalet Bakanlığı kaynaklarınca bazı bilgiler geldiği iddia edildi.

HÜKÜMET SICAK BAKMKIYORDU

Erdoğan, ''Genel Affa Karşıyız'' açıklamaları güncelliğini korurken, değişen hükümet politikaları ve konjonktür hükümetin genel affa bakış açısını değiştirdiği de söylentiler arasında.

MHP Mİ DEVREYE GİRDİ?

İddialara göre MHP'nin hukukçularını devreye soktuğu söyleniyor.

AN MESELESİ

Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük Maraş depremi, ardından yapılan genel seçim, adli ve idari tatil nedeniyle mecliste düzenli bir çalışma ortamı oluşmamış, hükümetin 29 Ekim'de ilan edeceği genel af ile ilgili çalışmalar tamamlanamadı.

Ancak, Cumhuriyetin 100. yılında yıl bitmeden böyle bir kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'na geleceği, ya genel ya da genişletilmiş kısmı aftan herkesin yararlanabilmesi için çalışıldığı iddialar arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN