Gıda fiyatlarında enflasyonu bitirecek açıklama! Mehmet Şimşek görüşmelere başladı: Erken uyarı sistemi artışları önleyecek

Gıda fiyatlarında enflasyonu bitirecek açıklama! Mehmet Şimşek görüşmelere başladı: Erken uyarı sistemi artışları önleyecek

Gıda fiyatlarında enflasyonu bitirecek adımlar atılmaya başlandı! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görüşmelere başladı. Yeni erken uyarı sistemiyle önüne geçilecek! İşte ayrıntılar...

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Türkiye'nin gıda ve tarım sektörünü yakından takip etmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından başkanlık edilen ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri de katılım sağladı.

TARIMSAL ÜRÜNLER DEĞERLENDİRİLDİ

123-001.jpg

Toplantı boyunca, küresel ve yerel tarımsal ürün fiyatlarında meydana gelen son değişiklikler ele alındı ve Türkiye'nin 2023 yılı hasat sezonuna yönelik stratejik tarımsal ürünlerin genel değerlendirmesi ile gıda fiyatlarının geleceği üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

ERKEN UYARI SİSTEMİ İLE PİYASAYA MÜDAHALE

tarim-kalkinma-plani-1200x675.jpg

Bu bağlamda, gıda fiyatlarının daha öngörülebilir hale getirilmesi ve gerekli önlemlerin daha etkili bir şekilde alınabilmesi amacıyla Erken Uyarı Sistemi'nin güçlendirilmesi ve gerektiğinde piyasa müdahalelerinin yapılabilmesi için ilgili kamu kurumları tarafından ürün tedarikine yönelik kararlar alındı.

Toplantıda, ilgili kamu kurumlarının etkin bir şekilde koordinasyon içinde çalışmalarına devam edeceği, gerektiğinde alt komiteler aracılığıyla da çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN