Gördüklerinize inanamayacaksınız! Burası Adıyaman… Depremden bile etkilenmedi, hala dimdik ayakta

Gördüklerinize inanamayacaksınız! Burası Adıyaman… Depremden bile etkilenmedi, hala dimdik ayakta

Gördükleriniz karşısında küçük dilinizi yutacaksınız! Burası ülkemizin gözbebeği Adıyaman… Kafanızı nereye çevirirseniz çevirin onlarla karşılaşıyorsunuz. Üstelik Kahramanmaraş depremlerinden bile etkilenmedi ve dimdik ayakta duruyor.

Tarihi yerleri gezmeyi sevenler, farklı kültürle tanışmak isteyenlerin yeni adresi burası oldu. Görenlerin hayran kaldığı bu yer çok uzağımızda da değil. Türkiye’nin en kıymetli şehirlerinden biri olan Adıyaman’da bulunuyor. Hele ki gün batımında ziyaret ederseniz asla geri dönmek istemeyeceksiniz.

EŞSİZ MANZARASI KARŞISINDA KÜÇÜK DİLİNİZİ YUTACAKSINIZ

Adıyaman, tarihi dokusu ile gidenlerin hayran olduğu şehirler arasında yer alıyor. Özellikle de gezilmesi gereken bazı bölgeler gidenin bir daha gitmek istediği yerler arasına giriyor. Bunlardan biri de Nemrut Dağı…

nemrut.jpg

Nemrut Dağı’nda Milattan önce 163 ile milattan sonra 72 yılları arasında varlık gösteren Kommagene Krallığı'ndan kalma dev heykeller bulunuyor. Resmen tarihin canlı canlı kanıtı olan bu heykeller görenleri kendine hayran bırakıyor.

nemrut3-1.jpg

Bu dağın en önemli özellikleri ise hem volkanik bir dağ, hem doğal anıt hem de insan eliyle yapılan bir tarihi eser olması olarak karşımıza çıkıyor.

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE

Eşsiz güzelliği ile 1987 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaya başlayan Nemrut Dağı, 2150 metre yüksekliği ile asırlardır duruyor. Her yıl sürekli ziyaretçi alan Nemrut Dağı, en çok da gün batımında eşsiz bir manzaraya şahit olmanıza yardımcı oluyor.

nemrut3.jpg

Bir yandan tarihi gezi yaparken bir yandan da asırlar öncesine seyahat etme fırsatı bulabiliyorsunuz. Üzerinde bulunan heykeller ve anıt mezarların yanı sıra Nemrut Dağını özel kılan en önemli kriter ise dünya üzerindeki en eşsiz gündoğumu ve günbatımı manzarasına sahip olması.

DEPREMDE BİR TAŞI BİLE ZARAR GÖRMEDİ

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler 11 şehrin yıkımına sebep oldu. Depremin şiddeti ile şehirler neredeyse yerle bir olurken Adıyaman’da bu şehirlerin arasında yer aldı.

nemrut2.jpg

Günlerce arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Adıyaman’da tek zarar görmeyen yer ise Nemrut Dağı oldu. Hiçbir anıta, heykele zarar gelmemesi insanlar tarafından hayretle karşılandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN