Gören İsviçre zannediyor ama burası Türkiye'de! Yıllarca kimse ayak basamadı! Şimdi herkes kafile kafile gidiyor

Gören İsviçre zannediyor ama burası Türkiye'de! Yıllarca kimse ayak basamadı! Şimdi herkes kafile kafile gidiyor

Bu görüntüler ne İrlanda'dan ne de İsviçre'den. Doğası, gölleri, mağaraları ve şelaleleri ile bilinen İsviçre'ye taş çıkaran görüntüler Türkiye'den geldi. Hem yerli hem de yabancı turistler çadırını kaptığı gibi o şehrimize koşuyor. Yıllarca kimsenin ayak basamadığı o topraklar şimdi turistten geçilmiyor. İşte Türkiye'nin İsviçre’si…

Buzulları, buzul şelalesi, Sat gölleri, mağaraları, şelaleleri, vadileri ile benzersiz bir deneyim sağlayan Hakkari'nin Cilo Dağı, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Yıllarca terör nedeniyle kimsenin ayak basamadığı o topraklar şimdi turizmin göbeği olmaya başladı. Herkesin gördüğünde İsviçre zannettiği o görüntüler aslında Hakkari'nin Cilo Dağından geliyor. İşte Türkiye'nin İsviçre’si…

CİLO DAĞI NEREDE YER ALIYOR?

Cilo ve Sat Dağları Milli Parkı Türkiye'nin en güneydoğusunda Hakkari sınırları içerisinde yer almaktadır. 25 Eylül 2020 tarihinde Milli Park ilan edilen Cilo ve Sat Dağları Türkiye'nin en yüksek noktası olan Uludoruk Zirvesini de Milli Park sınırları içerisinde barındırıyor.

cilo-dagi.jpg

Türkiye'nin en yüksek ikinci Dağı olan Cilo Dağı, zirvesinde tüm yıl boyunca erimeyen kar ve buz kütleleri ile göz dolduruyor. Tektonik bir dağ olan Cilo Dağı, Güneydoğu Toroslar'ın en doğu uzantısında yer almaktadır. Hakkari sınırları içerisinde yer alan dağ yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor.

CİLO DAĞI'NA NASIL GİDİLİR?

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yazılı Köyü sınırları içerisinde yer alan Cilo Dağı’na ulaşımda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Cilo Dağı'na gitmek isteyen kişilerin belirli bir noktaya kadar şahsi arabasıyla geldikten sonra Dağı tırmanarak ulaşım sağlamaktadır.

cilo-dagi-kamp.jpg

27.500 hektarlık geniş bir alana sahip olan Cilo ve Sat Dağları Milli Parkı,Hakkari Merkez, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarına da dahildir. Bölge Hakkari'de Doğa turizminin gelişimine katkı sağlarken her yıl birçok insanı da ağırlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN