Hastaneden gözlük alacaklar, diş yaptıracaklar dikkat! Ücretler değişti: 750 TL'ye yükseltildi

Hastaneden gözlük alacaklar, diş yaptıracaklar dikkat! Ücretler değişti: 750 TL'ye yükseltildi

Ülkemizde artış gösteren hayat pahalılığı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlık sigortası kapsamında ödenen tutarlar değişti. Kemik içi implant uygulamasında her implant için ödenen tutar 90 liradan 750 liraya yükseldi. İşte tüm detaylar...

SGK ÖDEMESİ GÜNCELLENDİ

Genel Sağlık Sigortalılarımıza Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen tutarlar güncellendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile birlikte güncellemeler aktarıldı.

Yapılan açıklamada Genel Sağlık Sigortalılarımıza Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında ödenen Sağlık Uygulama Tebliği ödemeleri artırıldı. Paylaşılan bilgiler ile birlikte kemik içi implantta her implant için yapılan 90 TL tutarındaki ödeme 750 TL'ye kadar yükseltildi.

Yapılan güncelleme ile birlikte kemik içi implant uygulaması Terörle Mücadele Kanunu gereğince aylık alan gazilerimize ve harp malulleri için 700 TL'den güncellenerek 2.500 TL'ye yükseltildi. İmplant başına verilecek olan tutar dikkat çekti.

6351717.jpg

İMPLANT YAPTIRACAKLARA MÜJDE

Ülkemizde yaşanan enflasyon ve döviz farkı nedeniyle ağız ve diş sağlığı uygulamalarındaki ücretler fahiş fiyatlara ulaştı. Neredeyse bir asgari ücretli maaşına denk gelen implant fiyatlarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama ile birlikte Genel Sağlık Sigortalılarımıza Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında yapılan ödemeler güncellendi.

Güncellemeler sonucunda daha öncesinde 90 TL ödeme yapılırken açıklama ile birlikte 750 TL'ye yükseltildi. Gazi ve harp malulleri olan vatandaşlarımız için ise 700 TL'den 2.500 TL'ye kadar yükseltildi. Açıklamalar ile birlikte gözlük çerçeve ve cam, protez / ortez ödemelerinde de değişiklik görüldü.

0uboni50fwngbsl0yezxo15w68rdnfg5-body.png

ORANLAR YENİDEN GÜNCELLENDİ

Tedavi kapsamında evlerde yer alan tıbbi malzemeler ile birlikte gaziler için kullanıma özel ortez / protez tutarları yüzde 50 ile 100 arasında değişen rakamlarda; gözlük camı ve çerçevesi için ödenen tutarlarda ise yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda ödeme tutarı değiştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN