Yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanırken Gümüşhane’nin yüksek kesimlerinden gelen görüntüler adeta kışı anımsattı. Çakırgöl ve çevresindeki dağlarda Haziran ayının son gününde kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığı bir günde 24 dereceden 4 dereceye kadar gerilerken, zirveler beyaz örtüyle kaplandı.
YÜKSEK ZİRVELER BEYAZA BÜRÜNDÜ
Gümüşhane’nin 2 bin 500 metre üzerindeki yaylaları ve dağlık alanları, Haziran sonunda karla kaplandı. Çakırgöl ve çevresindeki zirvelerde yağan kar, yaz ortasında kartpostallık görüntüler oluşturdu. Şehir merkezinde başlayan yağmur, yükseklerde yerini lapa lapa kar yağışına bıraktı.

20 DERECEDEN 4 DERECEYE DÜŞTÜ
Sıcaklık değerleri, kısa süre içinde büyük bir değişim gösterdi. Önceki gün 24 derece olan hava sıcaklığı, 4 dereceye kadar düştü. Kent merkezinde de soğuk hava kendini hissettirirken, sabah saatlerinde 10 dereceye kadar gerileyen sıcaklıklar vatandaşları şaşkına çevirdi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Kar yağışının etkili olduğu alanlardan biri olan 2 bin 630 metre rakımlı bölgede bulunan doğa tutkunu Ersin Kalay, kar görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Kalay, “30 Haziran’da Gümüşhane’nin yaylalarına kar yağıyor. Fırtına var, kar yağıyor, karlı dağlardan herkese selamlar,” ifadelerini kullandı.

Gümüşhaneli şair Hışır Osman Nebioğlu’nun “Yazın yağar kar başıma” dizeleri, bu sıra dışı doğa olayıyla yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada binlerce kişinin izlediği kar manzaraları, türkü sözlerini adeta hayata geçirdi.
