HDP: Cumhur İttifakı tüm suçlarının hesabını verecek

HDP: Cumhur İttifakı tüm suçlarının hesabını verecek

HDP, kendileri üzerinden muhalefeti karalamaya dönük çalışma yürüttüğünü söyleyen iktidara tepki gösterdi. Resmi hesaplarından yaptıkları açıklamada, "Tutsak arkadaşlarımız üzerinden kirli propaganda yapan Cumhur İtifakı tüm suçlarının hesabını verecek" ifadeleri kullanıldı.

Kendisini 'siyasi rehine' olarak adlandıran Selahattin Demirtaş hakkında ise "Demirtaş, Yüksekdağ ve diğer tüm arkadaşlarımız haksızca zindanda tutulmalarına rağmen bir adım geri atmadan dik duruyorlar" ifadeleri kullanıldı.

MECLİS'TEKİ EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ PARTİYDİ

2018 yılında milletvekili seçimlerinde oyların yüzde 11,7’sini alarak Meclis’teki en büyük üçüncü parti konumuna gelen ve davası nedeniyle 14 Mayıs’ta Yeşil Sol listelerinden seçime giren HDP siyaset yürütmeye devam ediyor. Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri öncesinde 'Bir oy Yeşil Sol Partisi'ne bir oy Kemal'e' paylaşımları yaparak sosyal medyada gündem olmuştu.

'BİR ADIM GERİ ATMADAN DİK DURUYORLAR'

HDP, resmi Twitter hesabı üzerinden 'tutsak arkadaşlarımız üzerinden...' diyerek iktidarın korktuğunu dile getirdi. Kirli propogandaya yönelik tepkiyi dile getiren HDP bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Tutsak arkadaşlarımız üzerinden kirli propaganda yapan Cumhur İtifakı tüm suçlarının hesabını verecek. Demirtaş, Yüksekdağ ve diğer tüm arkadaşlarımız haksızca zindanda tutulmalarına rağmen bir adım geri atmadan dik duruyorlar. İşte bunların tüm korkusu bundandır!"

'HALK ÖZGÜR DEĞİLSE ÇIKMAMIN BİR ÖNEMİ YOK'

Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs tarihinde paylaşımda bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından 'halk özgür değilse çıkmamın bir bir önemi yok' demişti. Kendisini ve HDP üzerinden muhalefeti hedef gösteren Demirtaş, iktidara sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı: Kimse benim suçsuz yere yattığım hapislik üzerinden siyasi şantaj, kirli hesap yapmasın. Halk özgür değilse benim çıkmamın bir önemi yok. Bin ömrüm olsa hepsini halkım için feda ederim. Moralli olun, dik durun, direnin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN