HDP'den 'çözüm süreci' teklifi: Erdoğan adım atarsa uzlaşırız

HDP'den 'çözüm süreci' teklifi: Erdoğan adım atarsa uzlaşırız

HDP'nin kapatılması tartışmaları sürerken, parti içinden dikkat çeken bir çıkış geldi. Yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceğini belirten HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu "Çözüm konusunda bir adım atmayı düşünürse tabii ki konuşuruz. Ben bunun doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü Kürt sorunu sadece Kürt sorunu değil. Türkiye’nin hem eksik demokrasisinin sorunu hem de ekonomik bir sorun" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, çözüm süreci ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek görüşlerini paylaşan Katırcıoğlu, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yönde adım atsa HDP tekrar AKP ile uzlaşır mı?' sorusuna "Tabii ki" cevabını verdi.

Kronos Haber'den Eylem Yılmaz'a konuşan Katırcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesinde Biden'ın Erdoğan'a "Demokrasiye yönelik adımlar atarsanız size destek veririz" dediğine dair duyumlar aldıklarını belirtip AKP ile yeniden bir 'çözüm süreci' başlatılırsa HDP olarak iktidarla uzlaşabileceklerini söyledi.

Katırcıoğlu'nun dikkat çeken açıklamaları şöyle:

*"Gönlümden geçer" dediğiniz için tekrar sormak isterim. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yönde adım atsa HDP tekrar AKP ile uzlaşır mı?

Tabii ki.

*Gerçekten bu şekilde bir çözüm çıkmasına inanç var mı?

Her an var. Sayın Öcalan da söyledi. "Ben bir hafta da çözerim" dedi. Bu çözülmeyecek bir mesele değil.

*Cumhurbaşkanı Erdoğan ile müzakere edilir ve çözülür diyor musunuz?

Evet. Çözüm konusunda bir adım atmayı düşünürse tabii ki konuşuruz. Ben bunun doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü Kürt sorunu sadece Kürt sorunu değil. Türkiye’nin hem eksik demokrasisinin sorunu hem de ekonomik bir sorun. Kürt sorununu çözen bir Türkiye ekonomik sorunlarına da çözebilir."

HDP KAPATILACAK MI?

HDP'nin kapatılması talebiyle yeniden açılan davada ilk incelemesini tamamlayan Anayasa Mahkemesi, 21 Haziran'da iddianamenin kabulüne karar vermişti.

Yeniden inceleyen yapan heyet, bu kez eksiklik tespit etmeyerek iddianameyi oy birliğiyle kabul etmişti.

Kabul edilen iddianame, ön savunma için HDP'ye gönderilmişti. HDP'nin Yüksek Mahkeme'nin tanıdığı süre içinde ön savunmasını vermesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN