İlhami Işık: Kürt oyları 6 milyonu terörist görenlere gitmez

Semra Alkan'la 40 Dakika'ya konuk olan İlhami Işık, HDP'nin şeytanlaştırıldığı iddia ederek partiye yönelik açılan kapatma davasını eleştirdi. Cumhur İttifakı'na dahil olmadığı için HDP'nin böyle bir süreç ile karşı karşıya kaldığını belirten Işık 'HDP kapatılırsa Kürt oyları nereye gider?' sorusuna da şöyle cevap verdi: Şu açık ve net; Kürt oyları bu siyasal mühendisliği gerçekleştirenlerin sandıklarına gitmez.

Semra Alkan'la 40 Dakika'ya gazeteci-yazar İlhami Işık konuk oldu. Türkiye'de Kürt meselesinin çok uzun yıllardır çözülmediğini ve şu an çözülmesi yönünde bir zemin olmadığını da belirten Işık, HDP'nin kapatılması için açılan davayı eleştirdi.

"6 milyon oy almış bir partiden bahsediyoruz. 6 milyon insan potansiyel terörist. Bir siyasi partinin lideri 6 milyon insana öyle diyebiliyor" diyen Işık, HDP'nin kapatılması ile ilgili "Yine bir dejavu yaşıyoruz. Sürekli kapatılan bir parti. En vahimi de geçmişte kapatılan bir parti, bunun önünü açıyor. AK Parti, kapatma ile sorunların çözülmeyeceğini de en iyi bilen parti... Öyle olması lazım" yorumunda bulundu.

'HDP kapatılırsa Kürt oyları nereye gider?' sorusuna da cevap veren Işık, şunları kaydetti: "Şu açık ve net; Kürt oyları bu siyasal mühendisliği gerçekleştirenlerin sandıklarına gitmez. Tam tersi HDP'ye oy vermemişler bile, mevcut siyasal partiye oy vermeyecek duruma gelir."

"AK PARTİ'YE GÖRE BUGÜN TERÖRİST YARIN DEĞİL"

HDP'nin iktidar ve bazı sağ seçmenler tarafından 'terörist' olarak nitelendirilmesini eleştiren Işık, şöyle konuştu:

"AK Parti, canı istediği zaman en tehlikeli gördüğü düşman ile de görüşmüyor mu? Hepimizin gözü önünde görüştü mü? Canlı yayınladı, 8 Mayıs'ta Türkiye'nin bütün televizyonları Kandil'e gitmedi mi? Eğer yerel seçimlerde Öcalan'ın mektubu sonrası HDP, Cumhur İttifakı'na katılsaydı ya da tarafsız kalacağını açıklasaydı... Sizce bu şeytanlaştırma devam eder miydi? Etmezdi. AK Parti şeytanlaştırma politikalarını kendi stratejilerine göre belirliyor. AK Parti'ye göre, bugün terörist, yarın değil. Kürt meselesi; içinde şiddet de olan bir mesele olunca çok rahat bir saldırganlığa dönüşebiliyor. Bir siyasi partinin şeytanlaştırılması, bu topluma sadece acı verir. Bir siyasal parti sonuna kadar eleştirilebilmeli. 6 milyon oy almış bir partiden bahsediyoruz. 6 milyon insan potansiyel terörist. Bir siyasi partinin lideri 6 milyon insana öyle diyebiliyor. Ve onların aileleri var. Böyle baktığımızda tablonun vahametini düşünebiliyor musunuz?"

"YİNE BİR DEJAVU YAŞIYORUZ"

Işık, HDP'ye açılan kapatma davasını eleştirdi. Işık, HDP'nin kapatılmasıyla bir sonuca ulaşılamayacağının altını çizdi:

"Yine bir dejavu yaşıyoruz. Sürekli kapatılan bir parti. En vahimi de geçmişte kapatılan bir parti, bunun önünü açıyor. AK Parti, kapatma ile sorunların çözülmeyeceğini de en iyi bilen parti... Öyle olması lazım. Şu açık ve net; Kürt oyları bu siyasal mühendisliği gerçekleştirenlerin sandıklarına gitmez. Tam tersi HDP'ye oy vermemişler bile mevcut siyasal partiye oy vermeyecek duruma gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN