Son aylarda motorin fiyatlarına gelen peş peşe zamlar, en çok ulaşım sektörünü vururken, Konya'nın tanınmış şehirlerarası otobüs firmalarından Lüks Karakuş Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de mali zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti.
MEŞHUR OTOBÜS FİRMASI KONKORDATO İLAN ETTİ
Sektör temsilcileri, artan masraflar karşısında bilet fiyatlarına yapılan artışların bile yetersiz kaldığını ve birçok firmanın ayakta durmakta zorlandığını belirtiyor. Lüks Karakuş Turizm'in konkordato talebi, bu zorlu sürecin Konya'daki en somut yansımalarından biri oldu. Konkordato talebinde bulunan Lüks Karakuş Turizm'in davası, Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 2024/526 Esas numaralı dosya üzerinden görülmeye başlandı. Mahkeme, şirketin mali durumunun ve konkordato projesinin detaylı olarak ele alınacağı kritik duruşmanın tarihini belirledi.

MAHKEME 2 AY SÜRE TANIDI
Buna göre duruşma:
Tarih: 10 Eylül 2025, Çarşamba
Saat: 09:35
Yer: Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi Duruşma Salonu

Mahkeme, yaptığı duyuruyla şirketten alacağı bulunan kişi ve kurumlara da bir çağrıda bulundu. İcra ve İflas Kanunu'nun 304. maddesi uyarınca, konkordato talebine itiraz etmek isteyen alacaklıların, itiraz gerekçelerini duruşma gününe kadar yazılı olarak mahkemeye bildirmeleri gerekiyor. Gerekli bildirimi yapan alacaklılar, 10 Eylül'deki duruşmada hazır bulunarak itirazlarını dile getirebilecekler.
Yarım asırlık dev darboğaza girdi: Türkiye'nin alüminyum devi iflasın eşiğinde!
Ekonomik krize daha fazla dayanamadı: Türkiye'nin gıda devi konkordato ilan etti!
