İBB Sen Oku Diye eğitim desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 İBB 500 TL yardım parası başvuru ekranı

İBB Sen Oku Diye eğitim desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 İBB 500 TL yardım parası başvuru ekranı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 500 TL yardım desteği için bilgilendirmeler gelmeye başladı. Öğrencileri eğitim ve öğretimine katkıda bulunmak için yapılacak olan yardım maddi katkı sağlayacaktır. Sen Oku Diye adlı yardım kampanyasından kimlerin yararlanabileceği ve başvuru detayları belli oldu. İBB yardım başvurusu nedir, şartlar nelerdir?

İBB tarafından duyurusu yapılan öğrencilere 500 TL yardım kampanyası için araştırmalar başladı. Öğrencilerin merak ettiği İBB yardım kampanyası 'Sen Oku Diye' isimli yürütülürken kimlere ve ne zaman 500 TL verileceği merak konusu oldu. 100 bin öğrenciye 500 TL maddi yardımda bulunulacağı belirtilirken İBB eğitim yardım başvurusu ne zaman, kimler yapabilir? sorularına ise yanıt aranmaktadır. İşte, İBB'nin başlattığı 'Sen Oku Diye' kampanya detayları haberimizde yer almaktadır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 TL yardımı nasıl alınır?

İstanbul'da ikametgah eden öğrencileri yakından ilgilendiren yardım İBB'den geldi. 'Sen Oku Diye' adlı kampanya gereğince ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim gören çocuklara yardım edileceği duyuruldu. Bu yardımdan yararlanabilecek öğrencilerin yalnızca şehit çocuğu, yetim, öksüz ya da engelli olması gerekmektedir. Öğrenciler durumlarını belirten belge ile geldiği takdirde yardımdan yararlanabilecektir. Öğrencilerin eğitim öğretimine katkı vermek amacıyla başlatılan 'Sen Oku Diye' isimli kampanyaya başvuru yapmak için istanbulsenin.istanbul/ibb adresi üzerinden işlemler gerçekleştirilebilir.

İBB Sen Oku Diye yardım kampanya şartları

İBB eğitim yardımı başvuru şartları

- TC vatandaşı olmak

- Öğrencinin İstanbul'da ikametgah ediyor olması

- Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilkokul ya da lise öğrencisi olması gerekir

- Öğrencinin normal süre zarfında okuluna devam etmesi

- Devlet okulu ya da özel okullarda yüzde 100 burs ile okuyor olması gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN