İçişleri Bakanlığı'ndan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

İçişleri Bakanlığı'ndan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji verilerine dayanarak çok sayıda il için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. Ege, Marmara’nın güneyi, İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz’in bazı kesimleri ile Akdeniz’de yer yer kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor. Yetkililer; sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine dayanarak yurdun çeşitli bölgeleri için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir, Manisa ve Aydın’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Muğla, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman, Aksaray ve Kırşehir çevreleri ile Ankara’nın güney kesimlerinde ise güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına tahmin edildiği kaydedildi.

Yarın Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile Tokat’ın doğusunda güney yönlü kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği aktarıldı. Ayrıca Marmara’nın güneyi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Batı Karadeniz’in iç bölgelerinde; Bolu ve Karabük çevreleri ile Düzce’nin güney ve doğusunda da güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına görüleceği öngörüldü.

Açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren Adana, Mersin ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneybatısında; çarşamba sabah saatlerinden itibaren ise Hatay kıyıları ile Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış sırasında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu, ulaşımda aksamalar, çatı uçması ile soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, yetkili mercilerin uyarılarını takip etmeleri istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN