İkinci el araç fiyatlarına kökten müdahale! Karar yayımlandı: Satıcı o sınırı geçemeyecek

İkinci el araç fiyatlarına kökten müdahale! Karar yayımlandı: Satıcı o sınırı geçemeyecek

İkinci el araç fiyatları için yeni düzenleme getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre artık araç fiyatlarında sınırlama geldi. 15 Temmuz tarihinde yürürlüğe girecek olan karar ikinci el araç sektörünü derinden etkileyecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan kararla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi

yüksek enflasyonla beraber ikinci el araç fiyatları da sıfır otomobillerle yarışmaya başladı. Satıcılar belirledikleri fiyatlarla araçlarına satışa sunarken, bakanlıktan yeni bir karar çıktı. Resmi Gazete’de yayınlanan karar 15 Temmuz tarihi ile beraber yürürlüğe giriyor. Artık ikinci el araçlarda o sınırın üzerinde çıkılmayacak.

İKİNCİ EL OTOMOBİLLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

İkinci el otomobil fiyatları sıfır otomobil fiyatlarına yaklaştı. Sıfır araç bulamayan vatandaş ikinci el otomobillere yöneldi. Bu yöneliş ikinci el otomobil fiyatlarını derinden etkiledi. Yüksek fiyattan şikayetçi olan vatandaşlar için devlet devreye girdi. Ticaret Bakanlığı’ndan yeni karar çıktı.

img-3530.jpeg

KARAR 15 TEMMUZ TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle beraber satıcı yılda sadece üç araç satabilecek ve araç fiyatları sıfır araç fiyatlarının altında olacak. Yayımlanan karar 15 Temmuz tarihi itibari ile yürürlüğe girecek.

ticaret Bakanı Ömer Bolat kararla ilgili, “Otomobil fiyatlarında yani bayinin açıklamış olduğu fiyatlarda asla düşüş olmaz. Köpükte düşüş olacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN