İlk araba alımında ÖTV kalkıyor! Araba fiyatları yarı yarıya düşecek: Renault Clio, Hyundai İ20, Fiat Egea...

İlk araba alımında ÖTV kalkıyor! Araba fiyatları yarı yarıya düşecek: Renault Clio, Hyundai İ20, Fiat Egea...

Sıfır otomobil hayali kuran vatandaşlara müjdeli haber geldi. İlk araba alımında ÖTV kaldırılıyor. Otomobillerin ÖTV'siz fiyatları şimdiden araştırılmaya başladı. ÖTV'nin kaldırılmasıyla birlikte otomobil fiyatları yarı yarıya düştü. Peki ÖTV'siz fiyatlar ne kadar? İşte tüm detaylar...

SIFIR OTOMOBİL HAYALİ KURANLARA MÜJDE

Otomobil fiyatları son yıllarda büyük bir oranda artış gösterdi. Sıfır otomobiller bir yana ikinci el otomobil fiyatları sıfır otomobil fiyatları ile yarışıyor. Sürekli olarak artan otomobil fiyatları ile birlikte ikinci el otomobil yerine vatandaş sıfır otomobil piyasasına yöneldi.

Fakat bu durumda bayilerde otomobil bulmak da zor bir hal aldı. Küreselde yaşanan çip krizi ile birlikte sıfır otomobil bulup alan şanslı sayılıyor. Pandemi dönemi ile birlikte başlayan fiyat artışları halen devam ediyor.

Otomobil fiyatlarındaki ani yükselişler ile birlikte gözler ÖTV'ye dikildi. Araba alırken bir araba fiyatı da ÖTV ödenmesi ile birlikte ÖTV muafiyetine dair araştırmalar başladı. Bu durumda ise sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi.

peter-slider-a4.jpg

OTOMOBİLLERDE İLK ALIMA ÖTV MUAFİYETİ GELİYOR

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte vaatler verilmeye devam ediyor. Seçim öncesinde muhalefet tarafından gelen ÖTV muafiyetine dair vaatler dikkat çekti. Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşları sevindiren bu haber ile birlikte araştırmalar başladı.

Hükümet tarafından kısa bir süre önce ise ticari araçlarda ÖTV muafiyeti müjdesi yapılmıştı. Vaatlere göre Renault Clio, Hyundai İ20 ve Fiat Egea marka modelli otomobillerden ÖTV alınmayacağı açıklandı.

6c445271791671b661903432b6d7480f.jpeg

RENAULT CLİO

Güncel fiyat: 520.000 TL

ÖTV'siz fiyat: 305.000 TL

İndirim oranı: %41,5

HYUNDAİ İ20

Güncel fiyat: 520.000 TL

ÖTV'siz fiyat: 305.000 TL

İndirim oranı: %41,5

FİAT EGEA

Güncel fiyat: 440.000 TL

ÖTV'siz fiyat: 275.000 TL

İndirim oranı: %37,5

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN