İmamoğlu'nun avukatı: Haberler doğruysa hukuk devletine olan güven sarsılır

İmamoğlu'nun avukatı: Haberler doğruysa hukuk devletine olan güven sarsılır

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davanın eski hakimi Hüseyin Zengin'in çevresine, "İmamoğlu'na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi" dediği iddialarını değerlendiren İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, "Böyle bir şeyin gerçek olmamasını diliyorum. Hukuki olarak ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, bugün (7 Kasım 2022 Pazartesi günü) Cumhuriyet gazetesindeki, "İmamoğlu'nu ortadan kaldırmaya hazırlanıyorlar" başlıklı yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakan eski hakimin, "İmamoğlu'na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi" dediğini öne sürdü.

İddiaya ilişkin bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, söz konusu iddiaya ilişkin Hakimler Savcılar Kurulu'na başvuru yapıp, yapmayacağına yönelik soruya, "Bir değerlendirme yapıyoruz. Hukuki girişimler açısından ne yapacağımıza karar vereceğiz ama bunların hiç konuşuluyor olmaması gerekirdi. Çok üzücü" ifadelerini kullandı.

ekrem-imamoglunun-avukati-kemal-polat-kimdir.jpg
Avukat Kemal Polat

"HUKUK DEVLETİNE OLAN GÜVEN SARSILIR"

Gerçek Gündem'den Filiz Gazi'nin haberine göre, avukat Kemal Polat, iddianın devam eden yargılamayı nasıl etkileyeceği konusunda ise "Açıkçası inanmak istemiyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Bu tip haberlerin ortalıkta dolaşıyor olması üzücü. Böyle bir şeyin gerçek olmamasını diliyorum. Hukuk devletine güveni sarsan bir olay olur. Nasıl olabilir böyle bir telkin? Açıkçası inanmak istemiyoruz. Resen harekete geçilmesi ve yetkililer tarafından konunun incelenmesi gerekiyor."

ekrem-imamoglu-halkla-beraber.jpg

İMAMOĞLU'NUN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 4 Kasım 2019 tarihinde yaptığı bir basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İmamoğlu'nun, o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret' suçunu işlediği belirtilerek, 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava halen devam ediyor.

ekrem-imamoglu-el-sallarken.jpeg
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

"İMAMOĞLU'NU SİYASİ YASAKLI HALE GETİRMEM TELKİN EDİLDİ"

Gazeteci Barış Terkoğlu, bugünkü köşesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan 'ahmak' davasının perde arkasında yaşananları yazdı.

Terkoğlu, davaya bakan hakim Hüseyin Zengin'in yaz kararnamesiyle Samsun'a gönderildiğini ve yerine aynı adliyeden başka bir hakimin getirildiğini hatırlatarak "Zengin, İstanbul'da, sadece bir yıldır görev yapıyordu. Bu yer değişikliği olağandışı görünüyordu" dedi.

Terkoğlu yazısında, İstanbul'un yargı atamalarında birinci bölge olduğunu hatırlatarak görev süresinin 8 yıl olduğunu hatırlattı.

"Zengin'in, güvendiği kimi hâkim ve savcılara neler anlattığını öğrendim" diyen Terkoğlu, Zengin'in şunları anlattığını ileri sürdü:

"Ben de hükümete destek veriyorum. Hatta eşim, hükümetin desteklediği 2 No'lu Baro'da çalışıyor. Ancak ben hâkimim. Tarafsızlığımı korumak zorundayım.

Buna rağmen bazı savcılar aracılığıyla, İmamoğlu'na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi.

Bu suçlara ilişkin daha önce verilmiş kararları inceledim. Vicdani olarak, böyle bir cezanın adaletsiz olacağını gördüm.

İmamoğlu hakkında, asgari sınırdan ceza verip, hükmün açıklamasını ertelemenin en doğrusu olacağına karar verdim. Bunu birkaç kişiye de söyledim.

Durumdan haberdar olan ve adliyeyi yöneten bir isim, hükümetle görüşerek atamamı yaptırdı."

ekrem-imamoglu-cocuklarla-beraber.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN