İstanbul'da IŞİD'e yönelik operasyonda, 68 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda 59 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, terör örgütü IŞİD'in deşifre edilmesine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin, “İlim ve Hikmet Dergisi” adı altında örgütsel faaliyetler yürüttüğü ve sorumlu konumunda bulunan Zeynel P. liderliğinde yasa dışı toplantılar düzenledikleri tespit edildi.
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin zekât, fitre ve infak adı altında yasa dışı yollarla finansal destek topladıkları ve bu paralarla çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarını Türkiye’ye getirme planları yaptıkları ortaya çıkarıldı. Ayrıca, sosyal medya üzerinden propaganda yaparak örgüte yeni katılımlar sağlamak için çalışmalar yürüttükleri belirlendi.
Bu kapsamda, savcılık 63 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
68 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN: 59 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin bulunduğu 68 farklı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Baskınlar sırasında 59 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınamayan diğer şüphelilerin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.