İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için son ay! 30 Nisan'dan sonra kartlar iptal edilecek! Hemen işlemlerinizi yapın

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için son ay! 30 Nisan'dan sonra kartlar iptal edilecek! Hemen işlemlerinizi yapın

İstanbulkart kullanıcıları için önemli bir duyuru yapıldı. BELBİM tarafından gerçekleştirilen duyuru kapsamında 30 Nisan 2023 tarihinden itibaren yeni sözleşmenin yürürlükte yer alacağı belirtildi. Bu tarihe kadar işlem yapmayanların kartları iptal edilecek. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

BELBİM, İstanbulkart kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. 30 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni uygulama kapsamında 3 yıl boyunca kullanılmayan kartların iptal edileceği belirtildi. Kart yenilemek isteyen kişilerin internet üzerinden yenileme işlemlerinin yapılabileceği belirtildi. BELBİM, İstanbulkart kullanıcılarına hem SMS hem de mail yoluyla bilgilendirecek. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

30 NİSAN'DAN SONRA İPTAL EDİLECEK

BELBİM, İstanbul kartı kullanım koşulları ve çerçeve sözleşmesi kapsamında yeni kararın 30 Nisan 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceğini duyurdu. 3 yıl boyunca yükleme yapılmayan İstanbulkatlarının zamanaşımı nedeniyle kullanıma kapatılacağı belirtildi. İstanbul kart kullanıcılarına gönderilen mail kapsamında sözleşmenin yenilendiği ve fesih taleplerinin iletilmesi gerektiği aktarıldı. Fesih talebinde bulunacak kişilerin yürürlük tarihine kadar ücretsiz fesih talebinde bulunabileceği aktarıldı.

istanbulkart.jpg

İstanbul'da toplu taşıma hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin yapması gerektiği işlemler de açıklandı. İstanbul'da ulaşımı sağlanan metro, tramvay, metrobüs, otobüs, feribot ve banliyö trenleri için İstanbulkart kullanıldığı vurgulandı. İstanbulkart kişiselleştirme işlemi kapsamında kart üzerine kart sahibinin adı ve soyadı kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin yazılması gerektiği aktarıldı. Bu önlem ile birlikte kartın kaydedilmesi durumunda kart sahibinin kimliğinin belirlenebileceği aktarıldı.

istanbulkart-ulasim.jpg

İSTANBULKART İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

BELBİM, İstanbulkart kişiselleştirme işlemlerinin İstanbulkart web sitesi üzerinden ya da İstanbulkart merkezlerinden yapılabileceğini aktardı. İstanbulkart Merkezine giden kişilerin başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak işlemleri tamamlayabileceği vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN