İstanbul'un simgesi nostaljik tramvayı değişiyor! İstiklal Caddesi'nin yadigar tramvayı artık böyle olacak

İstanbul'un simgesi nostaljik tramvayı değişiyor! İstiklal Caddesi'nin yadigar tramvayı artık böyle olacak

İstanbul'un Taksim ve İstiklal Caddesi'ni süsleyen nostaljik tramvay yerine yenisine bırakıyor. Nostalji artık teknolojiye dönüşecek. İstiklal Caddesi'nin Yadigar tramvayı artık bu şekilde görünüyor. İşte tüm detaylar…

İstanbul'un simgesel görüntüsünü oluşturan nostaljik tramvay artık yeni görüntüsüne kavuşuyor. Taksim ve İstiklal Caddesi'nde bulunan nostaljik tramvay yerine elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaya bırakacak. Teknoloji ile birlikte hayatımıza dahil olan yenilikler Arasında yeni nesil tramvaylarda eklendi. Bu sayede daha çevreci, tasarruflu ve yük ve yolcu kapasitesi yeni nesil tramvaylardan daha fazla olan bu tramvaylarda iç ve dış dizayn tarihi dokusunu bozmadan hayatımıza dahil olacak.

İSTANBUL'UN SİMGESİNE YENİ DOKUNUŞ

1914 yılından bu yana hayatımızın içerisinde yer alan İstiklal Caddesi'nde bulunan T2 Taksim – Tünel Nostaljik Tramvayı, elektrikli araçlara uyum sağladığı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT'nin çevreci, tasarruflu, yüksek yolcu kapasiteli ve yüz elektrikli araç yatırımları ile birlikte İstiklal Caddesi'nde yeni nesil tramvayların salınacağını söyledi.

tramvay.jpg

TARİHİ DOKU BOZULMAYACAK

İETT tarafından yapılan açıklama doğrultusunda nostaljik tramvaylarda tarihi dokunun bozulmayacağı belirtildi. Geleceğe taşınacak nostaljik tramvayların elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar olarak kullanılacağı belirtildi. Mevcutta hizmet veren 4 nostaljik tramvay olduğu belirtilirken havayi elektrik kablolarından aldıkları enerji ile seyahat edildiği ifade edildi. Yeni tasarım araçlarda ise şehirle özdeşleşmiş tarihi dokunun korunacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu: İstiklal Caddesi'ne bataryalı tramvay geliyor! - Resim : 1

TEK ŞARJ İLE 150 KM GİDEBİLİYOR

Elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvayların tek şarj ile 150 kilometre menzil sağladığı ifade edildi. 60 yolcu kapasitesine sahip araçlar kamera ayna sistemi ile üst düzey yolcu güvenliğini sağlayacak. Yeni tasarım nostaljik tramvaylarda dışarıdan tutunarak yapılan tehlikeli yolculukların da yapılamayacağı bir tasarım kullanıldığı ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu: İstiklal Caddesi'ne bataryalı tramvay geliyor! - Resim : 2

İlk bataryalı tramvay İstiklal Caddesi'nde test edilmeye başladı. Test çalışmalarını tamamlanması ile birlikte yeni bataryalı tramvayların İstiklal Caddesi'ndeki seferlerine başlayacağı ifade edildi. Zaman içerisinde tüm araçların bataryalı bir hale dönüşeceği ifade edilirken caddedeki havayi elektrik hattı iptal edilerek görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN