İzmir ve Ege bölgesi korkutan açıklama! Naci görür uyardı: 7 boyutunda deprem üretebilir

İzmir ve Ege bölgesi korkutan açıklama! Naci görür uyardı: 7 boyutunda deprem üretebilir

İzmir ve Ege bölgesine dair profesörler tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi ile birlikte endişelenen halka bilgiler aktaran Prof. Dr. Naci Görür, İzmir ve Ege bölgesine dair açıklamalarda bulundu. Naci Görür'e sık sık sorulan "Kaç büyüklüğünde deprem üretebilir?" sorusuna cevap verdi. Peki, İzmir ve Ege'de kaç büyüklüğünde deprem olabilir? İşte tüm detaylar...

İZMİR VE EGE DEPREM AÇIKLAMASI GELDİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde fiziksel olarak hasar görüldü. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketi ile birlikte 47 binin üzerinde can kaybı yaşanırken binlerce bina enkaz haline dönüştü.

Ülkemizde alevlenen deprem tartışmaları ile birlikte sosyal medyada birçok depreme ilişkin açıklamalar yapılıyor. Vatandaşlar tarafından merak edilen sorulara cevap veren profesörlere "Bir sonraki deprem nerede olur?" ve "kaç büyüklüğünde deprem olur?" gibi sorular sık sık soruluyor.

Yakın takibe alınan uzman isimlerden birisi de Prof. Dr. Naci Görür olarak biliniyor. Deprem uzmanı yaptığı açıklamalar ile birlikte dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Sorulan soruları yanıtlayan Naci Görür'den İzmir ve Ege bölgesine dair kritik yorum geldi.

naci-gorur-mp3p-cover.webp

İZMİR VE EGE'DE KAÇ ŞİDDETİNDE DEPREM OLUR?

Prof. Dr. Naci Görür depreme dair yeni açıklamaları ile dikkat çekti. Naci Görür "Türkiye'de deprem açısından en riskli iller hangileri?", "Türkiye'de deprem açısından en güvenli iller hangileri?" ve "İzmir ve Ege bölgesinde kaç şiddetinde deprem olabilir?" gibi sorulara yanıt verdi.

Görür'ün İzmir hakkında yaptığı açıklamalar ise kısa sürede dikkat çekti. Ege bölgesindeki fay boyutlarının kısa olduğunu belirten uzman isim etkili ve büyük boyutta depremlerin olmayacağını belirtti.

prof-dr-naci-gorur-7-2-lik-deprem-uyarisinda-bulundu-riskli-bolgeleri-tek-tek-acikladi-1594556493.webp

"İZMİR'DE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR"

Ege Bölgesinde deprem olmayacağını ifade etmesinin üzerine ama diye ekleyerek 7'ler mertebesinde deprem olduğunu belirtti. İfadelerinin devamında ise İzmir'de genel olarak 6.6 ve 6.7 büyüklüğünde depremlerin olacağını ve 6 boyutunda veya daha küçük boyutta deprem olma ihtimalini göz önünde bulundurdu.

Geçtiğimiz tarih boyunca İzmir'de daha büyük depremler olduğunu vurgulayan uzman isim İzmir fayına dikkat çekerek korkutan açıklamayı yaptı. Naci Görür'ün açıklamalarına göre İzmir Fayı'nın harekete geçmesi durumunda 7 boyutunda deprem meydana gelebileceğini belirtti. Açıklamasının devamında ise kalıtsal dönemde 6'lar büyüklüğünde depremin yaşandığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN