25 Kasım'da gözaltına alınmışlardı... Kadın dayanışması sınırları aştı

25 Kasım'da gözaltına alınmışlardı... Kadın dayanışması sınırları aştı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eyleminde gözaltına alınan İtalya ve Azerbaycan vatandaşı iki kadın hakkında sınır dışı kararı verilmişti. 25 Kasım Kadın Platformu, yapılan itirazların kabul edildiğini ve kadınların serbest bırakılacağını duyurdu.

İstanbul’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Taksim Tünel’e çıkan sokaklarda ve Karaköy’de yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kadınlardan yaklaşık 200’ü gözaltına alınmıştı.

Gözaltında alınan kadınların tamamı serbest bırakılırken, biri İtalya diğeri Azerbaycan vatandaşı olan iki kadın hakkında sınır dışı kararı verildi. Avukatlar karara itiraz etti.

25 Kasım Kadın Platformu, hakkında sınır dışı kararı verilen iki kadın için yapılan itirazların sonuç verdiğini duyurdu. Böylelikle iki kadın serbest bırakılacak. 25 Kasım Kadın Platformu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"25 Kasım’da gözaltına alınan ve haklarında sınır dışı kararı verilen iki arkadaşımız için yapılan itiraz kabul oldu. Ve arkadaşlarımız serbest bırakılacak. Onları almaya gidiyoruz. Dayanışmamız sınırları aşıyor! Yaşasın kadın dayanışması!"

.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN