Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde polis müdahalesinde bir kadının bacağı kırıldı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde polis müdahalesinde bir kadının bacağı kırıldı

Beyoğlu'nda kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu gruba Emniyet güçleri sert bir şekilde müdahale etti. Polisin gözaltına almak istediği TOMİS yöneticisi Dilbent Türker'in bacağı iki yerinden kırıldı.

'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' dolayısıyla sivil toplum kuruluşları 25 Kasım 2022 Cuma günü İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenlemek istedi.

"Kadınlar birlikte güçlü", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atıp, "Özgürlüğümüz için susmuyoruz. Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Erkek-devlet şiddetine itaat etmiyoruz" pankartı açan grubun yürüyüşüne polis izin vermedi.

Kolluk kuvvetleri, yaşanan arbede sonrasında çoğu kadın onlarca kişiyi gözaltına aldı.

tomis-yoneticisi-dilbent-turker
Tüm Otomotiv Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) Yöneticisi Dilbent Türker

POLİS MÜDAHALESİNDE SENDİKA YÖNETİCİSİNİN BACAĞI KIRILDI

Toplumsal Haber'de yer alan habere göre, polisin gözaltına almak istediği Tüm Otomotiv Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) Yöneticisi Dilbent Türker'in bacağı kırıldı.

Konuya dair açıklama yapan TOMİS, "25 Kasım: Kadına yönelik şiddetle mücadele günü! Kadınlara saldıran polis, sendika yöneticimiz Dilbent Türker'in bacağını kırdı! Baskıya, sömürüye, şiddete karşı kadınların sesi olan sendika yöneticilerimiz ve üyelerimize yönelik işkencenin hesabını verecekler..." dedi.

25 Kasım Kadın Platformu da Dilbent Türker'in hastaneden çekilmiş ve ayağı alçıda olan fotoğrafını paylaşarak, "Dilbent'in bacağı iki yerinden kırıldı. Arkadaşlarımız ve biz sürecin takipçisi olacağız!" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN