Kadına şiddete mücadele gününde kadınlara polis müdahalesi

Kadına şiddete mücadele gününde kadınlara polis müdahalesi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Taksim'de bir araya gelmek isteyen kadınlar polis müdahalesi ile karşılaştı. Beyoğlu'nda yürüyüş yapmak çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Taksim akşam saatlerinde hareketli dakikalara sahne oldu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için eylem yapmak isteyen bazı gruplarla polis karşı karşıya geldi. Polisle göstericiler arasında çıkan olay sonrası çok sayıda kadın gözaltına alındı.

5870672.jpg

KAYMAKAMLIKTAN YÜRÜYÜŞ VE EYLEM YASAĞI

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla 25 Kasım Kadın Platformu, Beyoğlu’nda bulunan Tünel’de eylem çağrısı yapmıştı. Platformun çağrısı sonrasında Beyoğlu Kaymakamlığı, bölgede yürüyüşlerin ve eylemlerin yasaklandığını duyurmuştu. İstanbul Valiliği kararıyla da M2 Yenikapı- Hacıosman Metro hattının, Şişhane ve Taksim istasyonlarının ve F1 Taksim- Kabataş Füniküler hattının işletmeye kapalı olacağı açıklanmıştı.

5870673.jpg

İSTİKLAL CADDESİ'NE GİRİŞLER KAPATILDI

Tüm engellemelere karşın kadınlar, çeşitli bölgelerden gelerek Tünel’e geçmek istedi. Eyleme saatler kala polis ve çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi’ne girişleri kapattı, caddedeki vatandaşları da dışarı çıkardı. Beyoğlu’nun birçok yerinde yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, Asmalımescit’te ve Haliç Metro civarında bir araya gelen grupları abluka altına aldı.

ONLARCA KADIN GÖZALTINA ALINDI

Haliç’te “Kadınlar birlikte güçlü”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıp “Özgürlüğümüz için susmuyoruz. Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Erkek- devlet şiddetine itaat etmiyoruz” pankartı açan gruba polis müdahale etti. Bu sırada onlarca kadın gözaltına alındı.

KADIKÖY’DE DE GÖZALTI

Öte yandan Kadıköy’den Tünel’e gitmek isteyen bir grubu da polis, Kadıköy İskelesi önünde abluka altına aldı. Gözaltına alınan kadınlar, daha sonra serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN