Kadınların yürüyüşü, devletin bütünlüğüne aykırı bulundu: 50'den fazla gözaltı

'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' dolayısıyla Kadıköy'de toplanmak isteyen kadın dernek temsilcilerine polis müdahale etti. Yaşanan olaylarda çoğu kadın 50'den fazla kişi gözaltına alındı. Kadıköy Kaymakamlığı, yasağın gerekçesinde, "Devletin ulusu ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene aykırı olabileceği ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla..." ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Kadın Meclisleri'nin 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' kapsamında Kadıköy Rıhtım'da düzenleyeceği eylem, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kaymakamlık, kadınların bugün (27 Kasım 2022 Pazar günü) saat 15.00'de yapacağı etkinliğin 'toplumda infial uyandıracağını' gerekçesiyle yasakladığını duyurdu.

istanbul-kadikoy-kadin-yuruyusu-polis-mudahalesi.jpg

KADINLARIN YÜRÜYÜŞÜ, DEVLETİN BÜTÜNLÜĞÜNE AYKIRI BULUNDU

Kadıköy Kaymakamlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğinden ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edilmiş, devletin ulusu ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene aykırı olabileceği veya hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla yasaklanmıştır."

istanbul-kadikoy-kadin-eylemi-polis-mudahalesi.jpg

ÇOK SAYIDA KADIN GÖZALTINA ALINDI

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, yasak kararı sonrası Kadıköy Rıhtım'a giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı. Kadınların açıklama yapmasına izin vermeyen polis, çoğu kadın 50'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Beyoğlu'nda da dün (26 Kasım 2022 Cumartesi günü) kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu gruba polis sert bir şekilde müdahale etti. Polisin gözaltına almak istediği TOMİS yöneticisi Dilbent Türker'in bacağı iki yerinden kırıldı.

istanbul-beyoglu-kadin-yuruyusu-polis-mudahalesi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN