İBB'den kadına şiddete 'Sıfır Tolerans'

İBB'den kadına şiddete 'Sıfır Tolerans'

Dört ayrı dilde hizmet veren 'Kadın Destek Hattı'nı 2019 yılında hayata geçiren İBB, bu hafta imzaladığı 'Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddetle Mücadele Politika Belgesi' ile kadına şiddete 'Sıfır Tolerans' politikasını resmileştirdi. İBB, şiddete maruz bırakılan ya da risk altında olan kadın personele, başta hukuki olmak üzere her türlü desteği sağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şiddete maruz bırakılan ya da risk altında bulunan kadın çalışanları resmi bir politika metniyle güvence altına alıyor.

İBB'nin 'Sıfır Tolerans' politikasıyla imzaladığı 'Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddetle Mücadele Politika Belgesi', Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü olan 25 Kasım 2022 Cuma günü itibarıyla yürürlüğe girdi.

HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK

Sözleşme kapsamında şiddete maruz bırakılan veya şiddet tehdidi altında bulunan kadın çalışanlara özel psikolojik, sosyal ve hukuki destek sunulacak.

Kadın çalışanın güvenliği için gerekiyorsa kurum içi birim değişikliği hızla sağlanacak. İhtiyaç halinde izin, eğitim, sağlık, varsa çocukları için kreş desteği ve maaş kontrolü için gerekli destekler sunulacak.

4 DİLDE KADIN DESTEK HATTI

2019 yerel seçimlerinden sonra İBB, şiddete maruz bırakılan kadınların hukuki, psikolojik ve sosyo-ekonomik destek alabileceği, 7 gün 24 saat Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere dört ayrı dilde ulaşabildiği 'Kadın Destek Hattı' kurdu.

Kadın Destek Hattı'na 444 80 86 numaralı hattan ve ALO 153'ten ulaşmak mümkün.

Kadınlara birebir ve yüz yüze destek sunulabilmesi, sosyal incelemeler ile birlikte kapsamlı durum değerlendirmesi yapılarak ihtiyaçların tespit edilebilmesi için 'Kadın Danışma Birimi' de hayata geçirildi.

KREŞLERİN SAYISI ARTIYOR

Şiddete maruz bırakılan kadınların çocuklarıyla birlikte kalabileceği, tüm İBB hizmetlerinden yararlanarak güçlenip yeni hayatını kurabileceği 'Kadın Dayanışma Evi' de hizmet vermeyi sürdürüyor. Diğer yandan kadınların bakım yükünü hafifletecek 'Yuvamız İstanbul' kreşlerinin sayısı da her geçen gün artıyor.

Ayrıca İBB, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul genelinde seminer ve toplantılar da düzenliyor.

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde 23 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 10.00'da başlayan 'Şiddete Karşı Yerelde İş Birliği ve Hukuk Perspektifinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' paneli gerçekleşti.

Öte yandan Enstitü İstanbul İSMEK de kadına yönelik şiddete karşı bir söyleşi gerçekleştirecek. 25 Kasım 2022 Cuma günü saat 15.00'te başlayacak söyleşiyi Enstitü İstanbul İSMEK'in Youtube sayfasından takip etmek mümkün.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN