Kadınlardan 'istismar' protestosu: Hiçbir çocuk güvende değil

Kadınlardan 'istismar' protestosu: Hiçbir çocuk güvende değil

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun çağrısıyla bu akşam Kadıköy’de, Karaköy İskelesi önünde bir araya gelen kadınlar, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşındayken bir tarikat üyesiyle ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ ve yaşanan istismarı protesto etti. Kadınlar, "Hepiniz suçlusunuz. Ve istismarcıların affedildiği bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil" dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşındayken bir tarikat üyesiyle ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ni protesto etti.

“Erkek, aile, tarikat, cemaat istismar ediyor; devlet istismarcıyı koruyor” yazılı pankart tutan kadınlar, “Koruma, aklama, failleri yargıla”, “İstismarı aklama, çocukları koru”, “Çocuk yaşta evlilik istismardır” ve “Kadınlar birlikte, birlikte güçlü” şeklinde sloganlar attı.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına basın açıklamasını okuyan Bilen Kölen, şöyle konuştu:

“Birkaç gün önce Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirdiği’, ‘oyun’ diye kandırarak cinsel istismara uğrattığı ortaya çıktı. Evlendirildiği kişiden boşanan ve ailesinden şikayetçi olan kadının adalet arayışıyla birlikte istismarın nasıl sistematikleştiği ve üzerinin örtüldüğü de ifşa oldu aslında. Cinsel istismar münferit değil, istisna değil, pek çok ‘sıradan’ ailenin temeli. Çok küçük yaştan itibaren dini nikâhlı evliliğin suç olmaktan çıkarılması, hatta adeta teşvik edilmesiyle ailelerin istismar üzerine kurulduğu bir toplumda yaşıyoruz. Bugün Meclis’te milletvekiliyim diye oturanlar, o kutsal ailenin 6 yaşındaki çocukların istismarıyla, 14-15 yaşında çocukların hamile kalmasıyla oluşmasını dert etmiyor da yetişkinlerin cinsel yönelimleriyle, rızaya dayalı birliktelikleriyle uğraşıyor.

FAİLLER, ‘SOMUT DELİL BULUNMADIĞI’ GEREKÇESİYLE BERAAT ETTİRİLİYOR

Bir tek o mu. Sadece son 6 ay içerisinde kendi iki kızına uzun yıllar boyunca istismarda bulunan Cafer Yılmaz, 3,5 yaşındaki torununu da istismar etti. Daha önce komşunun küçük kızına cinsel istismardan 4 yıl ceza alan, cezası kesinleşen Cafer Yılmaz’ın torununa istismardan aldığı cezayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi bozdu. Bu mahkemeyi unutmayın, çünkü biz unutmuyoruz. Sonra fail ‘somut delil bulunmadığı’ gerekçesiyle beraat etti. İki kızına yönelik cinsel istismarına ilişkin davada yine ‘somut delil bulunmadığı’ gerekçesiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat ettirildi.

bfb.jpg

BU İSTİSMARA AİLELER DE ORTAK OLUYOR

Bu beraat kararlarının, serbest bırakılan istismarcıların, istismarcıları kollayan mahkemelerin, üst mahkemelerin listesi sayfalarca uzatılabilir. Sonuç, erkekler istismar ediyor, yeri geliyor adına ‘evlilik’ diyor, bu istismara aileler, toplum, dini vakıflar, yargı ve bütün kurumlarıyla devlet ortak oluyor.

İSTİSMARCILARIN AFFEDİLDİĞİ BU ÜLKEDE HİÇBİR ÇOCUK GÜVENDE DEĞİL

"Bugün 6 yaşında bir çocuğa yapılana karşı sözde açıklamalar yapan siyasiler, dün bu suçun işlenmesini kolaylaştıran, beraat verilmesini mümkün kılan yasal düzenlemeleri bizim onca uyarımıza rağmen meclisten geçiriyor" diyen Kölen, "Suçlusunuz. Hepiniz suçlusunuz. Ve istismarcıların affedildiği bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil. Açıkça görüyoruz. Devlet, çocukları koruma görevini yerine getirmek bir yana, çocukların güvende olmaması için elinden geleni yapıyor. Ama her çocuğun güvende, eşit, kendi kimliğiyle, özgürce yaşayabileceği bir toplum için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu da size dert olsun." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN