Kar yağışı üniversitelerde sınavları erteledi mi? Finaller online mı yüz yüze mi?

Kar yağışı üniversitelerde sınavları erteledi mi? Finaller online mı yüz yüze mi?

Kar yağışı ülkenin pek çok bölgesini etkisi altına aldı. İlkokul, ortaokul ve liseler yarıyıl tatilindeyken, üniversitelerde final sınavlarının nasıl yapılacağı sorgulanıyor. Finaller iptal edildi mi, ertelendi mi? Hangi üniversiteler tatilde? İşte, detaylar...

Üniversite öğrencileri, final sınavları için çalışmaya başladı. Finallerin ardından tatil planı yapan, memleketlerine dönmeyi düşünen öğrenciler, yoğun kar yağışı engeline takıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle pek çok üniversite final sınavlarını erteleme kararı aldı. Final sınavlarının hangi tarihlerde gerçekleşeceği ise merak konusu.

ÜNİVERSİTELERDE SINAVLAR ERTELENDİ Mİ?

İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitelerde iki gün tatil ilan edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter' üzerinden yaptığı açıklamada; "Sevgili Üniversite Öğrencilerimiz, şehrimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite rektörlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrası, İstanbul'daki üniversitelerimizde eğitime ve sınavlara 2 gün süreyle (PAZARTESİ-SALI) ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELER TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Valilik ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler çerçevesinde 24-25 Ocak 2022 tarihleri kar yağışı bakımından aşırı riskli olarak değerlendirilmektedir. Bu gerekçe ile sözü edilen iki gün içerisinde yapılması planlanan yarıyıl sınavları ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi tarafından, "Valilik ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler çerçevesinde 24-25 Ocak 2022 (Pazartesi-Salı) tarihleri kar yağışı bakımından "aşırı riskli" olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle iki gün içerisinde yapılması planlanan sınavlar ertelenmiştir" denildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "24 Ocak Pazartesi ve 25 Ocak Salı günleri gerçekleştirilmesi planlanan final sınavları olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmiştir. Sınavlar, 26-30 Ocak tarihleri arasında duyurulacak saatler arasında yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bazı sınavların ertelendiğini bildirdi. Üniversite, ileri bir tarihe alınan sınavları yeni takvimde paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN