Kartal Cemevi Başkanı'na saldırıda 9 gözaltı

Kartal Cemevi Başkanı'na saldırıda 9 gözaltı

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Selami Sarıtaş'a yönelik saldırı 5 Ağustos'ta Kartal Orhantepe Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, Sarıtaş 21.30 sıralarında otomobiliyle evine dönüyordu. Evine yaklaştığı sırada yanına motosikletli 2 kişi yaklaştı.

Adres sorma bahanesiyle Sarıtaş'a yaklaşan şüpheliler, Kartal Cemevi Başkanı'nı darp etmeye başladı. Direksiyon başında olan Sarıtaş, saldırganlardan kurtulmak için gaza bastı.

Hareket eden araç kontrolden çıkarak çöp konteynerine çarptı. Sarıtaş'ın oğlu sesler üzerine evden çıkarak babasının yardımına koşunca saldırganlar kaçtı.

Olayın ardındın İstanbul Emniyeti çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü özel bir ekip kurdu. Kameralar incelendi. Saldırganlar görüntülerden tespit edildi. Şüphelilerden birinin Serkan G. diğerinin Ahmet Y. olduğu anlaşıldı. Şüphelilerin toplam 26 suç kaydı olduğu tespit edildi.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre; özel ekip olayın ardını aydınlatmak için çalışmalarını sürdürdü. Araştırmalarda iki ismin Muhittin F.'den talimat aldığını tespit etti. Şüpheliler gözaltına alındı.

Muhittin F.'nin Selami Sarıtaş‘a saldırılması için Murat D.'den talimat aldığı öne sürüldü. Bunun üzerine polis reklam işleri yapan şüpheliyi de yakaladı. Şüphelinin de darp eylemi için N.D.'den talimat aldığını söylediği iddia edildi.

Polis ekipleri, ilk alınan şüphelilerin ardından dün de operasyon düzenledi. İki günde N.D.'nin de aralarda olduğu 9 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan N.D.'nin de Selami Sarıtaş ile aynı dernekte yönetici olduğu öğrenildi. N.D.'nin Sarıtaş ile kişisel husumeti olduğu bu sebeple saldırı düzenlettiği iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN