Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı: 5 dönümlük alan zarar gördü

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı: 5 dönümlük alan zarar gördü

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, üzerinde kene olduğunu düşündüğü yastığı yakarken kontrolünü kaybeden bir kişi, orman yangınına neden oldu. Yangında yaklaşık 5 dönümlük ormanlık alan kül olurken, olayla ilgili şahıs tutuklandı.

29 Haziran akşamı Manisa’nın Turgutlu ilçesi Osmancık Mahallesi’nde Mehmet B.’ye ait bağ evinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle çevredeki ormanlık alana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları tamamlandı.

basliksiz-10

Jandarma ve orman ekiplerinin ortak soruşturmasında gözaltına alınan Özcan T. (31), ifadesinde, yastıkta kene olduğunu fark edince yastığı yaktığını ancak ateşi tamamen söndürmeden bahçeye attığını belirtti. Yangının başladığı yerde yapılan incelemede yakılmış mangal da bulundu.

Sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilen Özcan T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yangında 5 bin metrekarelik ormanlık alanın zarar gördüğü açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN