Kılıçdaroğlu'na 'hain' diyen çocuğun dayısı konuştu: Hakareti doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon gezisinde kürsüye çıkıp eline mikrofon alarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hain' diyen B.C.G'nin dayısı olayla ilgili ilk kez konuştu. Memur olarak çalışan dayı, "Çocuğun babası hükümlü, vaat edilen bir şey yok. Ben bir tarafım bunu herkes bilir ancak hakareti doğru bulmuyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’daki açılışta sahneye 8-10 yaşlarındaki bir çocuğu çıkararak eline mikrofon verdi. Çocuğun, “bay Kemal” diye seslendiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ederek, Erdoğan’ı övmesi tepki çekti.

Erdoğan, Trabzon’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan törende tam açılışın yapılacağı sırada küçük bir erkek çocuğunu sahneye çağırdı. Sahneye çıkan çocuk Erdoğan’ın elinden oyuncak araba hediyesi aldı. Çocuk Erdoğan’dan mikrofonu isteyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Bana mikrofonu verin. Arkadaşlar bu bay Kemal Cumhurbaşkanı amcam karşısında kim. O adam hain hain. Burada adam, en iyi adam. Ona oyunuzu verin” dedi.

Erdoğan ve yanındaki bakanlar da çocuğun bu sözlerini gülümseyerek karşıladı. Erdoğan’ın sorusu üzerine çocuk Trabzonspor altyapısından oynadığını ve madalyası olduğunu söyledi.

DAYI KONUŞTU: HAKARETİ DOĞRU BULMUYORUM

Erdoğan’ın Trabzon’da eline mikrofon uzattığı çocuğun dayısı Kemalettin Aydın, “Ben bir tarafım. Ancak bir kişiye hakaret etmeyi doğru bulmuyorum” diye konuştu. Dayı Aydın’ın, Meclis’te memur olarak çalıştığı öğrenildi. Öte yandan çocuğun cezaevindeki babasının dosyalarına ise AK Parti Milletvekili Salih Cora'nın sahibi olduğu hukuk ofisinin baktığı ortaya çıktı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre dayı Kemalettin Aydın, yeğeninin kürsüye çıkması nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, “Ben bir tarafım evet. Ama beni tanıyanlar bilir. Kimseye saygısızlık asla yapmam. Doğruda bulmam” dedi.

Yeğenin kürsüdeki konuşmasının ardından sosyal medyadan Erdoğan ile çekilen fotoğrafını, “Yarından itibaren babam gelecek. Çok şükür babamı çıkaracaklar” şeklinde bir yazı ile paylaşmasına ilişkin de konuşan Aydın, “Çocuğun babası hükümlü. Adam yaralamaktan içeride. 11 yıldır içeride. Yakın tarihte de çıkamaz. Baba düşkünü bir çocuk. Çocuğa vaat edilen bir şey yok” diye konuştu.

Aydın, “Sizi ve kız kardeşinizi Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın işe aldığı iddia ediliyor doğru mu?” sorusunu ise “Yalan. Anne 6-7 yıldır aynı işte çalışıyor. Ben bugüne kadar çok sayıda CHP'li işe aldırdım. Taraf olduğum için burada değilim” ifadeleriyle yanıt verdi.

BABA 6 SUÇTAN SABIKALI

Çocuğun babası Bülent Gürsoy'un bir silahla yaralama olayına karıştığı, bir kişiye hedef almasına karşın seken kurşunların 6 kişiye isabet etmesi her kişi için ayrı ayrı ceza aldığı öğrenildi.

Ayrıca babanın 6 suçtan sabıkalı olduğu, dosyalarına ise AK Parti Milletvekili Salih Cora'nın sahibi olduğu hukuk ofisinin baktığı bilgisi edinildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (43)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
43 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN