Kılıçdaroğlu: Hazine'de olmayan para ile borç verdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Devletin hazinesiyle kumar oynanmaz. Dün Hazine'de olmayan para ile borç verdiler. Gizli faizin dik âlâsını uyguladılar; Nass bunun neresinde? Şimdi Türkiye'yi daha büyük bir girdabın içine soktular" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'Döviz endeksli TL mevduat' sistemini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Beyt-ül Mal ile kumar oynuyorlar" diyerek "Hazine'de olmayan bir para ile garanti verdiler" dedi. 13. cumhurbaşkanının da Millet İttifakı'nın adayının olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacakları acil ilk 7 maddeyi açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"BASKILARA RAĞMEN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ TARİH YAZIYOR"

Belediyelerimize çağrı yaptık 'kara kış fonu' oluşturacaksınız diye. 'Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o annenin ızdırabını duyacaksınız' dedim. Belediye Başkanlarımız görevlerini yapıyorlar. Hepsine teşekkür ederim. Hepsi baskılara rağmen tarih yazıyorlar.

"1 SAAT SONRA NE OLACAĞINI KİMSE BİLMİYOR"

Bırakın yarını görmeyi 1 saat sonra ne olacak kimse bilmiyor. Böyle istikrarsız bir ortamda herkes durmuş noktada. Açıkça sesleniyorum, sorunun temeli güvendir. Eğer bir ülkenin vatandaşı siyasi otoriteye güven duymuyorsa o kişiler ülkeyi sağlıklı yönetemez. Var olan iktidar güven ortamı yaratamaz. Dış güçler diye kıyamet kopardılar. Yeni Hazine Bakanı 'biz bilinçli olarak doları yükseltiyoruz, ortada dış güçler yok' dedi. Türkiye'nin stratejiye ihtiyacı var. Yarını göremiyorsanız strateji oluşturamazsınız. Liyakat ve adalet bitmişse zaten strateji olmaz. Devleti yöneten kişilerin önce kendilerini bilmesi lazım.

"AKRABA İLE DEVLET YÖNETİLMEZ"

Ben eğer taç giydiysem bir sorumluluk üstleniyorum demektir. Her şeyi ben bilirim dediğiniz zaman kişi kendisini bilmez. Önce kendini bileceksin. Kendini bilmesi kapasitesini de bilmesi demektir. Özellikle AK Partili ve MHP hatta oy veren kardeşlerime sesleniyorum, bu söylediklerimde yanlış varsa söyleyebilirsiniz. Akraba ile devlet yönetilmez. Bunlar ekonomide ciddi sorunlar.

"EDİRNE'Yİ KARS'I KORUMAKLA, TÜRK LİRASI'NIN İTİBARINI KORUMAK AYNI ŞEYDİR"

Bir ülkenin vatandaşı kendi milli parasını değil de yabancı parayı güvence olarak görüyor, ona yatırım yapıyorsa; o ülkenin yönetiminde sorun var demektir. Bankadaki tasarruf mevduatının yüzde 66'sı dövizdir. Tasarruf sahiplerinin yüzde 66'sı 'Ben TL'ye güvenmiyorum' diyor. 'Devlet yöneticilerine de güvenmiyorum, başka ülkenin parasına güveniyorum' diyor. Edirne'yi ve Kars'ı korumak neyse, Türk Lirası'nın itibarını korumak da aynı şeydir.

ACİL İLK 7 MADDEYİ AÇIKLADI

"13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak" diyen Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerine uygulayacakları acil ilk 7 planını açıkladı. Acil ilk 7 planı şu şekilde:

İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk iş, sorunu yaşayanla, sorunu çözeni yüz yüze getirmektir. 13 Cumhurbaşkanımız da hakem olacak. Biz buna ekonomik ve sosyal konsey diyoruz. İkinci ise, düzenleyici ve denetleyici kurumların başkan ve yönetenleri liyakatli kişiler olacak. Güveni sağlamanın ikinci yolu nitelikli kişileri bu kurumlara atamaktır. Herkesin görevi bellidir. Bu kişi sıcak siyasetin aracı olamaz. Bu ekonomide istikrarı getirir. Üçüncü madde, fiyat istikrar komitesini lağv edeceğiz. Bunlar bir gün bile toplanmış değiller. Devletin malı talan malı mıdır? Bu görevi Merkez Bankası vermiş. Keyfi hareket etmeyeceğiz. TBMM'nin kanunlarına göre hareket edeceğiz. Merkez Bankası'na liyakatli insanları atamak, güveni artırmaktır. Güven kurumu olmasını istiyoruz. Ve Türk Lirası'ndan sorumlu olmasını isteyeceğiz. 'Türk Lirasına değer, piyasaya istikrar katacaksınız' diyeceğiz. Liyakat siyasetçinin işine yarar

Dördüncü, 13. cumhurbaşkanımız makama oturduğu ilk gün israfla mücadele genelgesini yayınlayacağız. 13. cumhurbaşkanımızın temel görevi yolsuzluk yapanın burnundan getirmek. 3 uçak mı var 12'sini satıp devletin hazinesine atacaksınız. Yoksulluğun olduğu dönemde adalar 4 tane mercedes aldılar. Neyine yetmiyor senin araçlar ya? AK Parti ve MHP'ye sesleniyorum, israf haram diyorsan elini vicdanına koyup onlara oy vermeyeceksin. Biz karşılıklı güveni sağlayacağız. Beşinci, Devlet sırrı hariç bütün bilgilerine ulaşacaklar. Vatandaş sorunca hemen cevap vereceğiz. Milletvekiline bile cevap vermiyorlar. Bir genelge çıkaracak, devlete saydamlığı getireceğiz. Herkes Sayıştay raporlarına ulaşabilecek. Millet İttifak'ı TBMM'nin başkanı da olacak. Kul hakkını yiye yiye şiştiler. Sayıştay'a müdahale olmayacak. Bu halkın iktidarı denetlemesi demektir.

Altıncı, Döviz garantili ihaleler var, Türk Lirasını pul ettiler, kendi yandaşlarına verdikleri ihaleleri de dolar bazında euro bazında yaptılar. AB'den gelen enflasyonu 84 milyonun sırtına yüklediler. Bunu yapanda vicdan var mı? Amerika'daki enflasyonu 84 milyonun sırtına yıktılar. Zaten Euro dolar garantisi vermişsin. Allah'ın izniyle ilk yapacağı iş bunu hakaniyet ile çözmektir. Torunları bile borçlandıran bu soygun düzeni kaldıracağız

Yedinci, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile derhal bir strateji planlama teşkilatı kurmaktır. Türkiye'nin planlı teşkilatı yok. Nitelikli kadrolarını atayacağız. 100 yıllık planlar yapılacak. Sadece Türkiye'yi değil, dünyayı da izleyecekler. Ulaşımdan tutun yerleşime kadar, hepsinin planlarını yapacağız. Bu 7 madde olursa vatandaşla, siyasetçi arasında güven olacak. Bu 7 maddeyi herkese açıklasınlar.

"HAZİNE'DE OLMAYAN PARA İLE BORÇ VERDİLER"

Erdoğan'ı muhatap almak istemem. Bunlar Beytül-Male ey uzattılar biz buna izin vermeyeceğiz. Çetelere çalışanlara ne diyeceksiniz? Ama maalesef milletin kaderi var. Bu ülkeye yapılan kötülükler yetmedi. bunlar ikinci kez Beytül-mal'e el uzattılar birincisi 128 milyar dolardı. İlk iş bu parayı kimlerden aldığını öğrenmektir. Garibanın sırtından faizi teşvik ettiler. Hem de dolar garantili olarak. Nass bunun neresinde? Garibanın parası ile bankada doları olanı finanse ediyorsun. O garibanlardan bazıları bu gelişmeleri kutluyor, seviniyorlar. Bu Türkiye'nin bir trajedisidir. Erdoğan belki iyi değil ama buna rağmen onu destekleyenler varsa onların oturup düşünmeleri gerekiyor. Biz onların çıkarlarını, haklarını, alın terini savunuyoruz. Biz fakirden alınıp zengine verilmesini doğru bulmuyoruz. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan milyon dolarları kazananları savunmuyoruz. Beyt-ül mâl ile kumar oynayan bir saray var, o kumar masasını alkışlayanları tarih asla unutmayacaktır. Dün Hazine'de olmayan para ile borç verdiler. Gizli faizin dik âlâsını uyguladılar; Nass bunun neresinde? Şimdi Türkiye'yi daha büyük bir girdabın içine soktular. Bir organize kötülük ile karşı karşıyayız. Milletime namus sözümdür. Bu organize kötülüğü yok edinceye kadar mücadele edeceğim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN