Kışlıkları çıkarın kış geri geldi! Meteoroloji il il saat verdi: Günlerce sürecek!

Kışlıkları çıkarın kış geri geldi! Meteoroloji il il saat verdi: Günlerce sürecek!

Son dakika haberi... Şubat ayında etkili olan sıcak hava dalgası Mart ayı ile birlikte yerini soğuk havaya bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece düşerken beklenen yağışlar başladı. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Büyük fırtına geliyor! O illerde yaşayanlar dikkat. Günlerce sürecek, hemen önleminizi alın.

Mart ayı ile birlikte etkisini arttıran soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Bölge bölge yağışlar görülürken yurdun genelinde hava sıcaklıkları 3-4 derece düşmüş durumda. Soğuk hava ile birlikte vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar tekrardan yağacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. O illerde yaşayanlar dikkat! Büyük fırtına geliyor, günlerce sürecek. 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Peki hafta sonu İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

TÜM YURTTA KAR ALARMI BAŞLADI!

Kar yağışı tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde zirveye çıkıp karın tadını yaşamak isteyen vatandaşlar, aniden gelen kar yağışı ile yolda mahsur kaldı. Vatandaşlar saatlerce tıkanan yolun açılmasını beklerken çoğu kişi zirveyi göremeden evine dönmek zorunda kaldı. Balıkesir’in Edremit ve Çanakkale’nin Yenice İlçesi yükseklerinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

hgghhg-2.jpg

Kütahya'nın Domaniç ilçesinin, Bursa bağlantı yolu olan bin 500 rakımlı Koca Yayla Geçidi'nde sabaha karşı başlayan kar yağışı trafiği felç etti. Düzce'de hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Düzce ve Bolu sınırında Sinekli Yaylası'nda da lapa lapa kar yağdı. Kar yağışıyla birlikte evlerin çatıları ve yeşil alanlar beyaza büründü.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Deprem bölgesinde kuvvetli yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz ile Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’ın batısı, Konya’nın kuzeyi, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Giresun, Kars, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

gfgfgf-2023-03-19t151445-403.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

19 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

20 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

21 MART 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

22 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

23 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN