Konya'da 7 kişiyi öldüren Mehmet Altun'un son ifadesi ortaya çıktı

Konya'da 7 kişiyi öldüren Mehmet Altun'un son ifadesi ortaya çıktı

Konya'da geçen hafta Cuma günü gerçekleşen katliamın tutuklu zanlısı Mehmet Altun'un cinayetlerle ilgili son ifadesi ortaya çıktı. Altun, neden silahla eve gittiğini itiraf etti.

Konya'da, husumetli olduğu Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi tabancayla öldürüp, evi ateşe veren, Bozkır ilçesinde saklandığı mezarlıkta yakalanan Mehmet Altun (33), ifadesinde, tabancayı korkutmak için yanında getirdiğini öne sürdü.

mehmet-altun.jpg

Altun ifadesinde, ''Öncesinde beni yönlendiren kimse olmadı. Kendi kararım. Bu uzun zamandır süren bir davaydı. Kendimce sulh etmek, çözmek, uzlaştırmak istedim. Kırtasiyeden 4 adet boş kağıt aldım ve dilekçe yazdım.

“KÜÇÜK KIZLARI YERDEN TAŞ ALIP BANA FIRLATTI”

Altun, yüzündeki cerrahi maskeyi çıkarmasının ardından kavgalı olduğu Dedeoğulları bireylerinin kendisini tanıdığını ve kendilerine barışmak maksadıyla geldiğini açıkladığını söylediği ifadesinde, şunları anlattı:

“Elimdeki dosya kağıdına şahısların isimlerini yazmıştım. Dosya kağıdında da ‘Keleş aileleri ile artık herhangi bir husumetimizin olmayacağını bildiririz’ demiştim ve altına tüm şahısların ismini yazmıştım. Ben konuya girdikten sonra, beni tehdit ettiler. ‘Kim olduğumuzu size göstereceğiz, aşiretlere haber verdik. Sizi buradan sürecekler.

Sizden önceki ev sahipleri nasıl evi satıp gittilerse siz de gideceksiniz' dediler. Bu sözleri Barış ve Metin söyledi. Bayanların da benzer ifadeleri oldu. Ben silahı onlara doğrultamama rağmen şahısları vurmayacağımı, sadece konuşmaya geldiğimi söyledim. Daha sonra en küçük kızları S.D. yerden taş alıp bana fırlattı.

“BENZİNİ OLAY YERİNE GELMEDEN ÖNCE ALDIM”

Benim silahım 15 mermi alır. Tabancamın emniyeti kapalıydı. Şahıslar bana hücum edince emniyetini açıp ateş etmeye başladım. Birkaç kişiyi bu sırada vurduğumu biliyorum. Hatta o anda kendimi kaybettim ve yerdeki şahsa da yeniden ateş ettiğimi hatırlıyorum. Bu esnada bir-iki kadın evin yanına ve eve doğru kaçıştı. Benim silahımdaki mermi bitmişti. Bez torbadaki yedek şarjörü taktım.

Şarjörü değiştirdikten sonra evin yanına kaçan bayanı, daha sonra da evin içine giden bayanı vurdum. Evin yanına kaçan bayana 1 el, evin içine kaçan bayana 2 el ateş ettim. Evin içine kaçan bayan kapıyı kapatmıştı, kilitleyip kilitlemediğinden emin değildim. Kapıyı açmaya çalışmadım. Kapının yanındaki pencereden kadına doğru 2 el ateş ettim.

Olay yerine gelmeden önce petrolden 30 TL’lik benzin almıştım. 2-3 ay önceki kavgalardan sonra ailenin güvenlik kamerası taktırdığını öğrenmiştim. Benim benzin almamın sebebi, böyle bir olay yaşanırsa evi ateşe verip güvenlik kamerası görüntülerini yok etmekti. Şahısları vurduktan sonra aracıma binip önce ayrılmaya çalıştığımı daha sonra dönüp aracımdan aldığım benzinle evi yaktığımı hatırlamıyorum.”

“AĞAÇLARDAKİ MEYVELERİ YİYEREK HAYATTA KALDIM”

Olaydan sonra kiralık araçla Bozkır’a gittiğini, aracı yolda bırakıp yanına silahını ve bıçağını alarak 1-2 gün kırsal arazide gezdiğini, ağaçlardaki meyveleri yiyerek hayatta kaldığını söyleyen Altun, yakalanışını ise şöyle anlattı:

“İkinci ya da üçüncü gün Üçpınar kasabasına gittim ve burada beni tanımayan bir bakkaldan 4 paket sigara, 2 ekmek, yarım kilo peynir, 6 paket bisküvi ve 2 küçük meyve suyu aldım. Parasını ödeyip bakkaldan ayrıldım.

Son gün teslim olmaya karar verdim. Dağdan yola indim. Bir taşın üzerine oturdum. Bu sırada yanıma kolluk güçleri geldi. Ben onları görünce kaçmadım. Kolluk güçleri beni görünce silahım yerdeydi. Bana seslendiklerinde silahımı namlusundan tutup havaya kaldırdım. İki elimi havaya kaldırıp teslim oldum.”

7 KİŞİYİ TEK TEK ÖLDÜRDÜ

Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana gelen olayda Yaşar Dedeoğulları'nın (65) evine gelen, 2010 yılından beri 'kedi' meselesinden husumetli olduğu yan komşusu Lütfi Keleş'in yakındaki başka mahallede oturan kayınbiraderi Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konuştuktan sonra poşetten çıkardığı tabancayla ateş etti.

mehmet-altun-konya.jpg

Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (62), çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış (35) Dedeoğulları yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN