Koronavirüse yakalanan çalışana maaş kesintisi

Koronavirüse yakalanan çalışana maaş kesintisi

Kamu çalışanları koronavirüse yakalandığında ve temaslı olduğu dönemde 7 günü aşan rapor sürelerinde maaş kesintisine tabi tutuluyor. Bir haftayı aşan raporlardan kaynaklı kesintiler hiçbir şekilde geri ödenmiyor.

Kamuda Kovid-19 pozitif veya temaslı personelin zorunlu izolasyonunda 7 günü aşan rapor süreleri için maaştan kesinti yapılmaya devam ediliyor.

Türk Büro-Sen uyarılara karşın özellikle adliyelerde kesintilerin devam ettiğini ve iade sürecinin başlatılması gerektiğini vurguladı.

UYARI YAZISINA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın maaş kesintisinin yapılmaması yönündeki uyarı yazısına rağmen uygulamanın devam ettiğini kaydeden Türk Büro-Sen, Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Türk Büro-Sen, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, yedi günü aşan izolasyon sürelerinin “hastalık izni” gibi değerlendirilmesi ve bu personelin maaşından bir yılda yedi günden fazla hastalık izni kullanılması durumunda uygulanan yüzde 25’lik kesinti yapılmasının “hakkaniyete” aykırı olduğu vurgulandı.

kesinti.jpeg

Türk Büro-Sen , “Şüphesiz ki karşılaşılan durum olağanüstü olup idare tarafından zorunlu tutulan ev izolasyonu uygulamasının, kanunda düzenlenen hastalık izni kapsamında değerlendirilmesi personelde büyük mağduriyetlere neden olmuş, birçok adliye personelinden bu kesinti yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir” denildi. Sendika, yapılan kesintilerin de geriye yönelik iade edilmesini talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN